Biri trenger en ny barnehage

 Torvild Sveen (Sp),

Torvild Sveen (Sp), Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjennom de siste ukene har vi som kommunepolitikere fått tilsendt de innspillene som er kommet fra barnehageansatte i Gjøvik. Disse innspillene er også kommet på trykk i leserbrevspaltene i OA. Det er lett å kunne slutte seg til de godt faglig funderte meningene som er kommet til uttrykk.

I kommunestyret i februar i år ble det fra flertallets side bedt om at rådmannen kontinuerlig skal arbeide med å opprettholde balansen mellom kommunale og ikke-kommunale barnehager. I utgangspunktet skulle det være lett å slutte seg til en slik holdning. Men; fra Senterpartiets side oppfatter vi ikke at det i Gjøvik er behov for noen ideologisk kamp mot de private barnehagene vi har i kommunen. Snarere tvert imot; vi mener det har vært helt avgjørende å ha private barnehager i arbeidet for å kunne oppnå full barnehagedekning. Men vi er fortsatt ikke i mål, blant annet ser vi manko på plasser i Biri-området.

Det Senterpartiet sluttet seg til, var forslaget fra Høyre om at kommunen skal ha et faglig godt barnehagetilbud i alle deler av kommunen. Med basis i de leserbrevene vi har lest fra barnehageansatte i Gjøviks kommunale barnehager, er jeg ikke i tvil om at det er mulig å nå. Vi har dedikerte og flinke ansatte som sørger for en god hverdag for de aller minste.

Gjennom et åpent møte i regi av Senterpartiet har vi fått innblikk i de utfordringer som er innenfor barnehage- og skolesektoren i Biri-området. En kan mene mye om drift av barnehager når det gjelder private og kommunale, men de forholdene som ansatte og barn har i dagens kommunale barnehage Biri er ikke noe å være stolt av. Snarere tvert imot. Det er kummerlige forhold som blir tilbudt, og de ansatte prøver å gjøre så godt de kan under rådende forhold.

Det er derfor på høy tid at man går i gang med planlegging av en ny kommunal barnehage på Biri. Fra vårt ståsted bør en barnehage planlegges på et nytt sted, all den tid det ikke er gode nok arealer slik det er i dag – og tomta avskjæres av en bekk som en gjerne skulle vært foruten. Arealene som huser barnehagen i dag kan bli flotte boligtomter.

Fra Senterpartiets side mener vi fortsatt at også Biristrand må få sin barnehage – for å kunne nå målet om et godt faglig tilbud i alle deler av kommunen. En nærmere utredning må se på hva behovet er der framover, og vi ser gjerne at det i denne forbindelse blir utredet et alternativ om et oppvekstsenter på Biristrand. Da kan en se barnehage og de første skoleår i sammenheng. I de nordlige delene av kommunen er det ikke all arbeidspendling som går sørover. Skal vi sikre bosetting som igjen fører til sysselsetting og skatteinntekter, må vi sørge for å satse på de tiltak som trekker til seg våre familier. En god barnehage er derfor rette vegen å gå.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken