– Kanskje dere får sett noen kirkerotter, spøker LupY-leder Jonatan Vik Stokke idet han tar med seg gruppa si opp trappene som skal lede dem helt opp i kirketårnet. Lørdagen er satt av til at små «tårnagenter» skal få utforske kirkens ulike rom og lære av bibelens fortellinger.

– Kirkerotter? Kult!

Tårnagentene er et konsept utviklet av NRK Super, basert på juledramaet med samme navn fra 2010.

Utforsker kirkehus

Tårnagent-arrangementene går ut på at barna tilbringer én lørdag som nettopp tårnagenter som skal utforske kirkehus og klokketårn. De løser oppdrag, lærer bibelfortellinger og om kirkens høytider. På søndagen deltar de på gudstjenesten hvor de deler noe av det de har opplevd som tårnagenter.

Bli kjent med kirka

Turen opp i klokketårnet er ikke for de forsiktige. Det er kaldt, støvete og ikke minst mørkt. Særlig den sise trappa før toppen er helt gjemt i bekmørket, og inngangen til den er for liten til at en voksen person kan gå oppreist gjennom. Et av gruppemedlemmene toer sine hender, gråter en liten skvett og må følges ned før turen kan fortsette. Det er som kjent ingen skam å snu – særlig ikke når utfordringen er en kombinasjon av store høyder, skumle gamle rom og altfor høye trappetrinn.

Kirkeklokkene fascinerer

Oppe i dagslyset er det iskaldt. De store kirkeklokkene fascinerer tårnagentene, som lurer på hvordan det ville vært om klokkene hadde skrudd seg på akkurat nå.

– Her er det bra at ikke mamma er med, sier en av dem;

– Hun har skikkelig høydeskrekk!

Det var også tårnagenter i sving i de fleste menighetene i Den norske kirke sist helg.