Søndag formiddag la SK Gjøvik-Lyn ut en etterlysning utenom det vanlige på sin Facebook-side. Under Totenbanken Minicup fløy det plutselig en undulat inn på Gjøvik Stadion.

– Den er merket og kan hentes hos oss, skrev klubben på Facebook.

Lykkelig eier

På kort tid fikk innlegget over 300 delinger, og det ble også delt i diverse Facebookgrupper. Da tok det heller ikke lang tid før den rette eieren kunne melde seg.

Glenn Robert Ingvaldsen Laache er søndag ettermiddag veldig glad for at undulaten Ringo har kommet hjem. Han har akkurat vært og hentet fuglen når han snakker med OA.

– Bingo ble borte i går, og da var det både regn og vind. Da tenkte vi at han var borte for alltid, sier Laache til OA.

Det er datteren Elita som eier Bingo. Hun var ikke hjemme da fuglen ble borte.

– Jeg ringte henne klokken 12 i dag og sa at den ene fuglen var borte. Men så kunne jeg ringe opp igjen to timer senere og si at de hadde funnet en tilsvarende fugl på Gjøvik Stadion. Da ble hun veldig fornøyd, sier Laache.

Bingo bor sammen med Bella, som nå sikkert blir fornøyd med å få han inn i buret igjen. Bingo er tre år gammel, og fløy helt fra Kopperud til stadion.

– Det er et stykke det, i hvert fall med det været som var i går.

Sliten Bingo

Laache forteller at Bingo nok var både trøtt og sliten da han ble funnet på biltaket ved stadion. Fuglen forsøkte verken flykte eller vri seg unna da mannen som fant han tok tak i han.

– Det var bare å ta han og sette han ned i en eske. Da hadde han vært helt rolig, og har nok hatt en tøff natt.

Eieren er også veldig glad for at det er så mange dyrevenner i Gjøvik som delte innlegget videre.

– Det er kjempefint at folk bryr seg.

Daglig leder Stig Morten Kristiansen i SK Gjøvik-Lyn sier at deres arrangementsansvarlig ble tilkalt etter at fuglen ble funnet, og at vedkommende tok vare på Bingo i en eske.

– Det var en dame som hadde undulat selv som meldte seg frivillig til å ta den med hjem. Eier og den fugleglade damen har hatt kontakt, og fugl er etter all sannsynlighet hjemme igjen, sier han til OA.