Gå til sidens hovedinnhold

Bilen ble reddet ut av skiløypene etter 15 timer: – Vil koste en betydelig sum

Etter 15 timer i skiløypene på Bislingen ble leiebilen til den unge føreren reddet ut av skiløypa etter en bomtur på ti kilometer. Snart kommer regninga.

For abonnenter

(HADELAND): – Ja, jeg er redd for at dette vil koste en betydelig sum. Forsikringsselskapene dekker ikke kjøring utenfor allfarvei. Da havner regningen til slutt hos bilfører, sier daglig leder ved Lunner Auto, Tor Christian Heier.

Skiløpere fikk seg en real overraskelse da de skulle nyte finværet i løypene på Bislingen søndag morgen. En bil hadde forvillet seg inn i løypene på Bislingflaka. Bilen hadde kjørt fra Svartbekken.

Det var ikke mulig for redningsfolkene fra Lunner Auto å få med seg bilen på grunn av mye folk i området på dagtid, så redningsaksjonen måtte gjennomføres søndag kveld.

Les også

Ferden til bilisten endte midt i skiløypa: – Det er faktisk ikke første gang denne helgen

Lunner Auto bisto med å ta bilen ut av skiløypa sent søndag kveld. Bilføreren og én person overnattet i bilen fra lørdag til søndag.

– En løypemaskin fra Skiforeningen fikk dratt bilen ut av løssnøen og inn på skiløypa, hvor den kjørte ut av løypetraseen for egen maskin. Deretter ble bilen fraktet videre med en Viking redningsbil til Harestua, hvor eierne ventet. Bilen var fullt ut kjørbar og ikke skadet, sier Heier.

Flere skal ha betalt

– Hva tror du regningen vil komme på?

– Uten å si noe eksakt, vil jeg anta at regningen vil ligge nærmere 25.000 kroner. Det var mange timers jobb og flere aktører som skal ha betalt. Både vi, Skiforeningen og til slutt leiebilfirmaet. Alle regningene ender til slutt hos bilføreren, sier Heier.

Han synes syns på føreren som havnet i denne situasjonen.

– Hvis de hadde fortsatt i de harde skiløypene i stedet for å forsøke å snu, ville de kommet til en kjørbar bomveg ved Bislingen, sier han.

Det hører med til historien at føreren i 20-åra vil bli anmeldt for motorferdsel i utmark. Det bekreftet operasjonsleder Øyvind Bakken ved Innlandet politidistrikt overfor Hadeland søndag.

Bilføreren er ikke bosatt på Hadeland.

Il Tempo Gigante kommer til glassverket – én heldig vinner får bli med på en kjøretur

Kommentarer til denne saken