Gå til sidens hovedinnhold

Bilcross på Vinjarmoen på OA-TV lørdag: – Stor stas for oss

Artikkelen er over 2 år gammel

De siste 20–25 årene har NMK Fluberg latt hundrevis av unge bilcrossførere få lov til å utfolde seg på Vinjarmoen. Lørdag braker det løs igjen.

Det er tradisjon at sesongåpningen i bilcross er på Vinjarmoen.

– Vi har vel holdt dette åpningsstevnet i 20–25 år. sier Thore Wiggo Solberg.

Han har vært med helt fra starten og har fortsatt en nøkkelrolle hos driftige NMK Fluberg.

Over 100 biler

Veldig mange unge bilførere har fått sin ordentlige debut på nettopp Vinjarmoen, slik som førstkommende lørdag. Da er det rundt 100 påmeldte, hele 25 av dem i juniorklassen.

– Det er stor stas for oss i arrangørklubben at så mange kommer tilbake, år etter år. Og litt ekstra stas er det at så mange stiller i juniorklassen, sier Thore Wiggo Solberg, som legger til:

– Vi som arrangører er også motiverte for en ny sesong. Og vi synes det er moro å legge forholdene til rette for bilcrossfolket. Vi gleder oss også til åpningen på lørdag, sier Thore Wiggo Solberg, som legger til at arrangøren har lagt mye arbeid i at forholdene på Vinjarmoen skal bli så gode som mulige.

Generalprøve

Lørdagens bilcross blir også en generalprøve før sommerens store happening på Vinjarmoen. Helga 22. og 23. juni arrangerer NMK Fluberg NM-runde i rallycross.

– Det gleder vi oss stort til. Det er noe spesielt når hele rallycrosseliten kommer for å kjempe om NM-poeng, sier Thore Wiggo Solberg.

– Helgas bilcross gjør at vi får testet arrangørstaben. For det er mange ting rent arrangementsmessig som er likt i bilcross og rallycross, sier Thore Wiggo Solberg.

Fortsatt topp motivert for en ny motorsesong. Etter et langt og innholdsrikt liv for norsk motorsport.

NM-start

Bilcrossfolket åpner på Dokka og Kongsberg i helga, mens bakkeløpssesongen starter med de to første NM-rundene i Hunderfossen. Der er det gledelig stor lokal deltakelse. Og med mange lokale utøvere som kan kjempe om NM-medaljer i sine respektive klasser.

Som Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland. Han ble norsk mester i sin klasse i fjor og er blant favorittene også i år.

OA-TV streamer direkte fra lørdagens bilcross med sendestart klokka 09.00.

Kommentarer til denne saken