Norsk Elbilforening vil ikke advare mot å hurtiglade Teslaer til tross for at en bil av denne typen brant opp under lading i Gjerstad i Aust-Agder fredag.

Teslaen, en 2014-modell av typen Model S, brant nesten helt opp da den sto til hurtiglading ved stasjonen på Brokelandsheia i Gjerstad i Aust-Agder fredag.

Brannen må ikke skremme folk fra å kjøre Teslaer eller hurtiglade, sier generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu til NRK. Hun sier det har vært gjennomført flere millioner hurtigladinger i verden det siste året og at dette ikke er noe som vanligvis skjer.

– Hurtiglading skal normalt være helt trygt. Nettopp derfor er det viktig at man finner ut hva som har skjedd, så elbilister ikke blir redde for å hurtiglade. Det er unødvendig, sier Bu.

Det var ingen personer inne i Teslaen da den tok fyr. Brannårsaken er fremdeles uklar og både bil og ladestasjon skal nå undersøkes nøye.

Tesla understreker at det ikke er farlig å bruke deres hurtigladestasjoner i Norge, eller noe annet sted. Meldingen om brannen kom inn ved 14.40-tiden første nyttårsdag.