En bil havnet tirsdag morgen i grøfta langs Malmvegen på Kopperud i Gjøvik. Uhellet skjedde rundt klokka 7.30.

Det er ikke det eneste uhellet på glatte veier i distriktet natt til tirsdag eller tirsdag morgen.

Like før klokka seks tirsdag morgen fikk politiet melding om en enslig bil som hadde kjørt av vegen i nordgående løp, rundt to kilometer sør for Innlandsporten i Stange i Hedmark.

– Nødetatene er på veg til stedet. Ikke alvorlig personskade. Bilberging er rekvirert og på veg. Det er glatt på stedet, opplyser politiet like før klokka 6.30.

En leser sendte i natt et bilde av en bybuss som lå i grøfta ved Bybrua og en bergingsbil som senere kom til stedet.

– Det er glatt mange steder og det er flere trafikkuhell vi ikke nødvendigvis får melding om. Vi er ikke kjent med at denne bussen havnet i grøfta på Bybrua, sier operasjonsleder Øyvind Bakken til OA.

Han oppfordrer folk om å kjøre forsiktig på de glatte veiene rundt om i hele fylket.

Politiet stanset en bil i Brumunddal ved ettida natt til tirsdag. Føreren, en mann i 30-årene, er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort.

– Nødvendige prøver sikret, opplyser politiet.

Person stukket med skarp gjenstand i Oslo

En person skal ha blitt stukket med en skarp gjenstand i Brugata i Oslo og er kjørt til sykehus. Skadeomganger er foreløpig ukjent.

Politiet har tatt den antatte gjerningspersonen. Oslo-politiet meldte om hendelsen ved 2.30-tiden i natt.

Hemmelige Biden-dokumenter funnet i Washington

Hemmeligstemplede dokumenter fra tiden da USAs president Joe Biden var visepresident ble funnet på et kontor ved Penn Biden Center i Washington, opplyser Det hvite hus.

Dokumentene ble videre overlevert til nasjonalarkivet, som håndterer slikt materiale. Det skal dreie seg om et lite antall dokumenter som var hemmeligstemplet, og de var låst inni et skap.

Mislykket rakettoppskyting i Storbritannia

Forsøket på å skyte opp den første raketten i bane fra britisk jord mislyktes. Årsaken er at det oppsto en uregelmessighet, ifølge forskerne. Problemene førte til at ni mindre satellitter, både sivile og militære, ikke nådde sin planlagte bane.

Oppskytingen var den første fra Spaceport i Cornwall i England. Raketten, som har fått kallenavnet Cosmic Girl, er et ombygd Boeing-fly.

Flere døde i opptøyer i Peru

Minst 17 personer har mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Juliaca i Peru, ifølge den lokale ombudsmannen. Demonstrantene krever at president Dina Boluarte går av, og de skal ha forsøkt å ta seg inn på en flyplass i byen.

Uroen i Peru startet etter at tidligere president Pedro Castillo ble avsatt i en riksrettsavstemning i desember. Omfattende demonstrasjoner i kjølvannet av innsettelsen av Boluarte har kostet titalls mennesker livet i landet.