Gå til sidens hovedinnhold

Gran bibliotek arrangerer debatt om flyktninger og integrering

Artikkelen er over 5 år gammel

Gran bibliotek avholder debatt om flyktninger og integrering tirsdag 5. april i bibliotekets lokaler.

– Vi inviterer til diskusjon om spørsmål knyttet til innvandring med hovedvekt på et lokalt perspektiv, opplyser biblioteksjef Wenche Nyaas.

Det hun vil ha debattert er hvor mange flyktninger Gran og Lunner bør ta imot, hvilke følger får regjeringens nye forslag til innstramninger i flyktningpolitikken, hva kan vi gjøre for å sikre en god integrering av flyktninger og hvordan vi best kan skaffe flyktningene bolig og jobb.

Det skal også debatteres om det problemer med rasisme på Hadeland.

Det vil bli holdt innledninger av Amina Nuur, som kom til Gran som flyktning fra Somalia for ti år siden, og av en representant for Flyktningtjenesten for Gran og Lunner.

– Lokalpolitikere fra Gran og Lunner vil sitte i debattpanelet, og det vil bli mulighet for publikum og komme med innlegg og stille spørsmål. Foreløpig har vi fått bekreftet at Mari Svenbalrud fra Lunner SV, Morten Hagen fra Gran Bygdeliste og Helge Tryggeseth fra Gran MDG stiller i panelet. Vi har invitert politikere fra både Gran og Lunner siden Gran og Lunner har felles flyktningtjeneste. Debatten vil bli ledet av undertegnede, opplyser Wenche Nyaas.

Kommentarer til denne saken