Gå til sidens hovedinnhold

Bevar Gjøvik sykehus

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Petter Børde.

Du anklager meg og sykehusaksjonen på Lillehammer for å nedvurdere sykehusene utenfor Lillehammer. Naturligvis er vi like opptatte av å beholde vårt sykehus som Gjøvik og Elverum er det, men vårt totalbilde er nok videre enn som så.

Hvis du hadde fulgt med i våre innlegg over det siste året, så ville du ha registrert at vårt hovedbudskap har vært å velge en sykehusstruktur fundamentert på de eksisterende sykehusene på Elverum, Gjøvik, Lillehammer og Sanderud. Senest i mitt innlegg som du angriper voldsomt heter det: «Noen av oss mente da, og mener fortsatt, at en løsning basert på eksisterende sykehus i Elverum, Gjøvik og Lillehammer ville utgjøre den beste løsningen. Vi ber de som nå klager høyest om å tenke på nytt og vurdere om vi ikke på den måten allikevel ville få en løsning som tjente alle delene av vårt opptaksområde best!

Tenk hva 9 milliarder kunne gi av resultat om de ble benyttet til å utvikle disse velfungerende sykehusene ytterligere!»

Min kritikk gikk, og går, primært på våre politikere i kommuner og fylker som gjennom alle årene i utredningsperioden generelt har vært merkelig passive. De har nesten uten unntak sluttet opp om helseforetakenes anbefalinger, uten mye vurdering og krav om utredning av alternativer basert på dagens sykehusstruktur.

Så kanskje er vi ikke så uenige?

Kommentarer til denne saken