Bevæpnet politi ved tinghuset på Lillehammer: – Hørte smell

Politiet rykket ut med store styrker i nærheten av tinghuset på Lillehammer mandag, etter å ha fått melding om et smell, som noen trodde kunne være et skudd.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Bevæpnet politi med skuddsikre vester rykket ut til området bak tinghuset på Lillehammer mandag ettermiddag.

– Vi undersøker en melding fra stedet. Situasjonen er under kontroll og det er ingen grunn til bekymring, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft.

Hva går bekymringen ut på?

– Det er noen som har hørt et smell, sier Hoft.

GD er på stedet og vår reporter forteller at stemningen er rolig.

– De undersøker flere boliger i nærheten. Det virker ikke å være noe dramatisk. Det er en del politi her, men de er midt i en operasjon nå. Området er ikke avsperret.

Trodde det var skudd

Politiets innsatsleder på stedet, Magnus Danielsen, forklarer hva som har skjedd:

– Det er noen som har hørt et høyt smell, som de synes hørtes ut som et skudd. De ringte politiet fordi de synes det var urovekkende. Vi tar det på alvor og tar de forholdsregler vi må gjøre i slike saker, sier han.

Han sier det så langt ikke er noe som tyder på at det faktisk har blitt avfyrt et skudd.

– Vi undersøker flere leiligheter for å finne ut om det har skjedd noe. Enn så lenge er det ingenting som understøtter at det har vært et pistolsmell, sier han.

Det ble ropt «Politi» utenfor flere leiligheter, men Danielsen mener det er normalt.

– Det er ikke alltid folk hører at vi banker på, så vi bruker litt stemme. Men folk som bor i området her har ingen grunn til å være bekymret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken