Betydningen av barndommens egenverdi er dessverre i ferd med å drukne

BEKYMRET: – Betydningen av barndommens egenverdi er dessverre i ferd med å drukne i gode intensjoner om å forebygge problemer og skape ferdigheter og kunnskaper som morgendagens samfunn har behov for, skriver barnehagelederne i Gjøvik.

BEKYMRET: – Betydningen av barndommens egenverdi er dessverre i ferd med å drukne i gode intensjoner om å forebygge problemer og skape ferdigheter og kunnskaper som morgendagens samfunn har behov for, skriver barnehagelederne i Gjøvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Barnehagen er av flere grunner en samfunnsnyttig institusjon, men først og fremst er barnehagen viktig for barna som går i barnehagen. En kvalitativt god barnehage bidrar til en god barndom. Barndommen er verdifull i seg selv, og kan aldri erstattes eller gjøres på nytt. Rammeplan for barnehagen sier at «Barnehagen skal anerkjenne og ivareta barndommens egenverdi. Å bidra til at alle barn som går i barnehage, får en god barndom preget av trivsel, vennskap og lek, er fundamentalt.»

Kvalitativt gode barnehager fremmer det barna selv ser som mest verdifullt i en god barndom, nemlig vennskap og lek. I praksis betyr det at vi møter barna med kjærlighet, respekt og anerkjennelse, for den de er, og det de er opptatt av. Vi ivaretar barndommens egenverdi.

En god barndom er som en grunnmur i livet. Kvalitativt gode barnehager bidrar til at denne grunnmuren er stødig å bygge videre på som ungdom og voksen.

Vi opplever at forventningene til hva en god barnehage skal være har økt de siste årene. Betydningen av barndommens egenverdi er dessverre i ferd med å drukne i gode intensjoner om å forebygge problemer og skape ferdigheter og kunnskaper som morgendagens samfunn har behov for.

Barna har rett til medvirkning, og deres ønsker for innholdet i barndommen skal bli hørt. Barn og voksne er likeverdige, men det er vi voksne som har ansvaret for at barna får en god oppvekst. Dette er vi opptatt av i barnehagene i Gjøvik, der vi står sammen om barnas beste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken