Gå til sidens hovedinnhold

Betryggende og godt i barnehagen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen av barnehagene i sentrum kunne gi meg det jeg var ute etter da jeg lette etter barnehage til frøkna mi. Få, stabile og trygge ansatte å forholde seg til, en ledelse som var opptatt av folkeskikk og etikk. Og at det skulle videreføres til unga.

Søskenbarnehage, der 1-åringer og 5-åringer leker sammen og spiser sammen, og lærer å ta vare på hverandre og hjelpe hverandre. Og lære av hverandre. Utetid mer enn innetid, selv om det er midt på vinteren. Er ungen under 3 år må den være inne i -15 og under.

At valget falt på Dæhlibygda er jeg glad for. Her har frøkna fått de aller, aller fleste dagene sine ute. I flott sol og med kanskje varmegrader i februar. Lært og sett opp til de store barna da hun var liten. Lært og blitt sett opp til av de små, da hun var den store i barnehagen. Folkeskikk og etikk fikk hun inn med teskje av Terningen, og de andre gode trygge voksne der. Og selv om hun har vokst opp i bygdesamfunnet Dæhli, og ikke i storsamfunnet Dokka sentrum, så gikk det helt supert å begynne på skolen. Og å møte Landsbyen der nede.

De tar ikke skade av et lite samfunn. Jeg tror heller det har vært betryggende og godt. Og en forberedelse som har gjort henne veldig trygg. Jeg ser på Dæhli barnehage og de ansatte der som familie. Hvor mange av foreldrene til barn i Dokka sentrum kan si det samme om deres barnehage? Jeg tror det er derfor storfamilien slår ring rundt Dæhli barnehage nå. For der står alle sammen.

Kommentarer til denne saken