(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Det er svært uheldig og svært farlig. Og når de i tillegg er beruset, ser vi alvorlig på dette, og har valgt å legge ut en melding om dette i forebyggende øyemed, sier operasjonsleder Frode Øverås ved Politiet i Innlandet.

Søndag kveld samlet det seg mange ungdommer i Årettadalen, et populært sted for ungdom å samles for å feste.

På veg til området har flere ungdommer utvist usikker atferd langs toglinja.

– Vi har vært i kontakt med togledere som forteller om ungdom som springer foran toget og i nærheten når det passerer. Vi har to patruljer på stedet, og har fått bort en del folk. Vi bortviser, rettleder og gir pålegg, sier Øvreås.

Politiet skal ha fått melding om dette fra kl. 20.40, og det skal ha vært flere episoder der ungdom har sprunget foran toget.

Natt til 1. mai er tradisjonelt en festdag for mange ungdommer. Før helga sendte rektor Lisbeth Solvang ved Smestad ungdomsskole ut en melding og fortalte at de var gjort oppmerksomme på at ungdom ned i 9.- 10. klasse ble invitert gjennom sosiale medier til en stor fest i Lillehammer.

«Årettadalen, Badedammen og Skistadion, er steder vi har hørt om. Vi ønsker å benytte anledningen til å oppfordre til en prat med egne ungdommer knyttet til dette,» skrev rektor i melding til foreldrene.

Ved 22-23-tiden hadde de fleste ungdommene forflyttet seg fra Årettadalen.

Mange trakk videre til Badedammen, hvor det ved 23-tiden var begynt å samles mange ungdommer.