Slik vil familien hedre Ida Eide

Familien har satt inn flere dødsannonser i forbindelse med begravelsen til Ida Eide, som døde 2. september. Her er hun sammen med kjæresten, standupkomiker Nils-Ingar Aadne. Foto: Montasje: Scanpix/Sandefjords Blad/Tønsbergs Blad/Oppland Arbeiderblad/Avisa Valdres

Familien har satt inn flere dødsannonser i forbindelse med begravelsen til Ida Eide, som døde 2. september. Her er hun sammen med kjæresten, standupkomiker Nils-Ingar Aadne. Foto: Montasje: Scanpix/Sandefjords Blad/Tønsbergs Blad/Oppland Arbeiderblad/Avisa Valdres

Av

Familien til Ida Eide skriver i dødsannonsen at de har opprettet et minnefond i hennes navn.

DEL

Landslagsutøver Mari Eides (28) storesøster Ida Eide (30) døde 2. september, etter å ha falt om i mosjonsløpet «Norgesløpet».

Hele Ski-Norge er i sorg over det uventede dødsfallet.

«Vår alles kjære og høyt elskede Ida Eide ble brått revet fra oss, bare 30 år gammel,» heter det i dødsannonsen som er gjengitt i flere aviser.

Hjertestans

Ida Eide fra Øystre Slidre fikk hjertestans under Norgesløpet 1. september. Hun ble sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus, hvor hun ble bekreftet død dagen etter.

Minnefond for førstehjelp i idretten

Ida Eide var samboer med skuespiller Nils-Ingar «Nilsi» Aadne og en svært god venninne av Therese Johaug.

Nå ønsker familien å hedre Ida Eide gjennom «Ida Eides minnefond for førstehjelp i idretten». 

«Ikke gråt ved min grav ...»

Ida Eide begraves i Lidar kirke fredag klokken 14.

«Ikke gråt ved min grav, for jeg er ikke der. Jeg lever blant minner, hos de jeg er kjær. Jeg er solen over fjellets tinder, jeg er de tusen vinder, jeg er det friske høstregn, jeg er nysnøens milde kjærtegn,» heter det i annonsen som ligger på hennes minnesider.

Alle er velkommen til minnesamvær på Beitostølen Helsesportsenter.

Søstrene Ida og Mari Eide avbildet under VM på ski i Oslo i 2011. Ida Eide var også en svært god venninne av Therese Johaug. Ida eide ble bare 30 år gammel.

Foto/Montasje: Henning Gulbrandsen (Oppland Arbeiderblad)/Instagram

Søstrene Ida og Mari Eide avbildet under VM på ski i Oslo i 2011. Ida Eide var også en svært god venninne av Therese Johaug. Ida eide ble bare 30 år gammel. Foto/Montasje: Henning Gulbrandsen (Oppland Arbeiderblad)/Instagram

- Vi har ingen å miste

Ida Eide ble funnet utenfor løypen etter å ha løpt 3,3 av 5,0 kilometer. 

- Dette er veldig trist, vi har ingen å miste på våre arrangement, så dette preger oss sterkt. Politiet tok kontakt med oss for å få bekreftet navnet etter at hun ble funnet utenfor løypen, sa arrangør Nils Kr. Wiig av Norgesløpet til Nettavisen da dødsfallet ble kjent. 

- Alt tyder på at hun lå langt fremme i felt, men så har hun forlatt løypen etter cirka 3,3 kilometer. Hun ble funnet et stykke utenfor løypen, bekreftet han.

Familien: - Uvirkelig situasjon

Familien til Ida Eide takket via NTB for all støtte i den tøffe tiden:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

- Tungt og trist

Ida Eide var en nær venninne og god støttespiller av Therese Johaug, noe lystige bilder fra 30 års festen til Eide på Instagram viser.

Nettavisen snakket med Johaugs manager, Jørn Ernst, like etter at dødsfallet ble kjent:

- Therese har det tungt og trist. Dette er et sjokk for henne og alle skijentene, uttalte Ernst til Nettavisen. 

- Spesielt blid og oppegående 

En av de mange som har hedret Ida Eide i den tunge tiden, er TV 2s lanngrennsekspert Petter Skinstad:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags