Gå til sidens hovedinnhold

Nå eier brødrene 2600 senger på Beitostølen

Artikkelen er over 4 år gammel

Beitostølen Resort starter 2017 med kjøp av Gjestegaarden i Beitostølen sentrum, får OA opplyst i en pressemelding.

Selskapet har dermed 2600 kommersielle senger med hoteller, hytter og leiligheter.

Kjøpet ble offentliggjort tirsdag.

– Det er en veldig enkel og naturlig forklaring på hvorfor vi selger Gjestegaarden. Dette er ikke det vi driver med til daglig, og da er det bedre at Beitostølen Resort som driver utleievirksomhet i stor stil, overtar eierskap og drift. Vi eide 39 prosent av bygget da det åpnet i 1999, og vi har eiet bygget 100 prosent siden 2011, men nå syntes vi det var naturlig å selge,, sier det Asker-baserte paret Anne Tveter og Bjørn Bakke.

– Det har vært en fin tid og godt lagarbeid med de ansatte, og det er fint å konstatere at de blir med videre i driften når de nye eierne nå overtar, sier Anne Tveter og Bjørn Bakke.

Summen er foreløpig ikke offentliggjort.

Lokale kjøpere

Brødrene Atle og Bjørnar Hovi er fornøyde kjøpere av Gjestegaarden.

– Dette handler både å bibeholde samt og forsterke vår posisjon i markedet. Da denne fine muligheten åpenbarte seg var det en enkel beslutning. Vi overtar en veldrevet virksomhet med leiligheter og lokaler som er meget godt vedlikeholdt. Gjestegarden har også meget høye score når vi ser på gjestenes tilbakemelding, som betyr at vi overtar en virksomhet med fin goodwill-kapital i markedet, noe som alltid er et sterkt pre for overnattingsvirksomheter, opplyser brødreparet i pressemeldingen.

– For Beitostølen Resort er det viktig å agere med et langsiktig perspektiv når det gjelder utleievirksomhet på Beitostølen. 2016 har vært et fantastisk år for oss, og det er moro at destinasjonen Beitostølen pr. i dag har en stå sterk posisjon i markedet som tilfellet er, med en økning på hele +21 prosent på kommersielle gjestedøgn i siste statistikkmåling fra Statistisk sentralbyrå. Det er inspirerende tider her oppe nå, sier Atle og Bjørnar Hovi.

 

Kommentarer til denne saken