Maiken Caspersen Falla var først over må på kvinnesprinten opp Beitostølen søndag, men seieren gikk likevel til russiske Natalia Matvejeva

Det viste seg at Falla forstyrret lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik da hun byttet spor tidlig i løpet. Det gjorde at juryen slo hardt ned på henne, og disket henne i det hun passerte målstreken.

– Jeg ser jo av videoopptaket at jeg går i veien for Ingvild da jeg bytter spor. Det er en litt vrien sving før dette skjer, der det blir lagt opp til litt knuffing og dytting uten at det er noen unnskyldning. Likevel synes jeg nok diskingen er en litt hard dom, slo Maiken Caspersen Fall fast overfor NRK etter løpet.

Dermed gikk sprintseieren til russiske Natalia Matvejeva foran Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Det var vel bedre for Maiken å bli disket enn å få gult kort, for et gult kort ville hun dratt med seg til verdenscupåpningen, mente Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg kan ikke si annet enn at det var kjedelig med diskingen. Når det gjelder min egen innsats, kjenner jeg fortsatt fredagens harde staking i kroppen. Oppløpet i denne sprinten var ikke mye å skryte av. Men selv om det var hardt, var det gøy å gå sprint igjen, slo Ingvild Flugstad Østberg fast overfor NRK