Gå til sidens hovedinnhold

Begrunnet mistanke om smitteutbrudd i Sel kommune – 146 i karantene

Mandag ble det gjennomført 44 koronatester i Sel kommune. Det er så stor mistanke om at det er et nytt utbrudd av koronasmitte, at kommuneoverlegen har valgt å sette 146 personer i karantene i påvente av testsvarene.

(GD) – På grunn av at flere har symptomer som sammenfaller med korona-symptomer, er 44 personer testet mandag. Det er mistanke om et utbrudd, og vi har valgt å sette folk i karantene for raskt å kunne bremse mulig smittespredning, sier kommuneoverlege Therese Renaa.

– Har dere mulighet til å sette folk i karantene før testsvar foreligger?

– Ja, ved begrunnet mistanke har vi mulighet til det, sier hun.

Positive hurtigtester

Kommunen opplyser at det ble tatt positive hurtigtester mandag.

Hurtigtestene gir raskt prøvesvar, men er ikke 100 % sikre. 44 prøver har blitt gjennomført og sendt til laboratoriet på Lillehammer for endelig prøvesvar.

– Vi vet mer tirsdag, sier Renaa.

I første versjon av artikkelen sto det at 136 ble satt i karantene. Ved 21-tiden mandag kveld har Sel kommune lagt ut informasjon om at tallet er steget til 146.

Elever ved to skoler er satt i karantene. Det er også mistanke om smitte på helsestasjonen. Helsesykepleierne holder seg på hjemmekontor denne uka, men er tilgjengelig på telefon. Oppsatte legekontroller på helsestasjonen torsdag gjennomføres som vanlig, opplyser kommunen.

Aktiviteter for barn og unge skjermes og vil fortsette som normalt inntil videre.

Forsterket testkapasitet

Smittesporingsteamet på rundt fem personer er i full sving med å kartlegge nærkontakter.

Overlegen ønsker at alle som er bekymret for at de kan være smittet, eller har symptomer, kommer for å teste seg. Testkapasiteten er forsterket.

– Vi har ikke en klar smitteveg for det mistenkte utbruddet, og ønsker derfor at så mange som mulig tester seg slik at vi kan få best mulig oversikt over kommunen vår, sier hun.

Blant de 136 som per nå er i karantene, er det også noen fra andre kommuner.

– Jeg vil be alle følge med på hjemmesida vår, der kommer det informasjon fortløpende. Hvis noen tror de kan være nærkontakt, uten å ha fått beskjed av oss enn, så ta kontakt på koronatelefonen vår, sier kommuneoverlegen.

Sels koronatelefon er: 46 90 83 42

Kommentarer til denne saken