Politiet inntar Randsfjorden i helgen

TIL VANNS: Politiet liker å være tilstede der det er mye folk. I helgen trekker patruljen mot Røykenvik og Randsfjorden.

TIL VANNS: Politiet liker å være tilstede der det er mye folk. I helgen trekker patruljen mot Røykenvik og Randsfjorden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir ikke bare opera i Røykenvik i helgen. Politiet har lånt båt, og vil patruljere på vannet.

DEL

(Hadeland) Politioverbetjent Jan Erik Solberg sier til Hadeland at lokalt politi vil være til stede både i og ved Randsfjorden helgen som ligger foran oss.

Det arrangeres operafest på Ulsnestangen med aktivitet både fredag, lørdag og søndag. Det er meldt fint vær, og antakelig er det attraktivt å være ute i området også for folk som ikke skal på forestillingene.

– Vi forventer at det blir mye båttrafikk. Målet er å få flest mulig til å oppføre seg best mulig på vannet. Dette handler om sikkerhet, sier Solberg.

Politiet vil sjekke promille at folk har flyteutstyr og forskriftsmessige lanterner på båtene og se til at det er god atferd både til lands og til vanns. Det vil også bli sjekket om førere har båtførerbevis.

Båten politiet bruker er uniformert, og er lånt inn fra et annet politidistrikt.

– Vi har betjenter med båtførerbevis, og vil gjennomføre flere slike patruljer i løpet av sommeren, opplyser Solberg til Hadeland.

PS! Grensa for å føre båt med motor eller seil er 0,8 promille. For robåt gjelder regelen om at du ikke kan føre en småbåt dersom din tilstand anses «uskikket til det».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken