Bast i Kauffeldtgården

KAUFFELDTGÅRDEN: Iselin Bast stiller ut kunstverkene sine på Kauffeldtgården i Gjøvik sentrum.

KAUFFELDTGÅRDEN: Iselin Bast stiller ut kunstverkene sine på Kauffeldtgården i Gjøvik sentrum. Foto:

Av

Iselin Bast skal skal stille ut kunstverkene sine i Gjøvik for første gang på 20 år.

DEL

Iselin Bast, en markant tegner og maler som har vært aktiv siden 1974, kommer nå til Gjøvik for å stille ut sine seneste kunstverk.

Utstillingen åpner lørdag 25. mai i Kauffeldtgården. Sist gang Bast stilte ut verkene sine i Gjøvik var for om lag 20 år siden.

Bast, som spesialiserer seg innen grafikk, akvarell og olje, har i senere tid også fått muligheten til å utvide formatet sitt betraktelig.

Noen bildemotiver slik som interiører, landskaper og mennesker er utømmelige inspirasjonskilder for Bast, noe som er merkbart på hvordan hun utnytter og gjenbruker disse motivene.

Basts arbeider er velkjente scener og motiver som vi kan gjenkjenne spesielt på oljestrøkene, fargepaletten og det stille uttrykket i motivene til tross for raske og intense bevegelser over flaten, skriver Gjøvik Kunstforening i en pressemelding.

Verkene man ser i utstillingen er, i følge kunstneren, en forlengelse av verden slik vi ser den og Bast forsøker å utforske detaljene i disse samtidig som hun drar oss inn i en større verden utenfor.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags