Ber om klarere svar på ansettelseskrav til barnevernsleder

MIDLERTIDIG: Konstituert leder i Land barnevern Espen Lilleberg. (Arkivbilde)

MIDLERTIDIG: Konstituert leder i Land barnevern Espen Lilleberg. (Arkivbilde)

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesmannen i Oppland vil ha et tydeligere svar fra direktoratet på om Espen Lilleberg er ulovlig ansatt som barnevernsleder.

DEL

Onsdag sendte fylkeslege Erlen T. Aasheim brev til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet hvor de ber om avklaring på hvilke krav som stilles for at det foreligger et reelt arbeidstaker- og arbeidsgiverforhold mellom barnevernsleder og kommunen.

Brevet er et svar på brevet Bufdir sendte i forrige uke til alle landets fylkesmenn hvor de skrev om bruk av private aktører i barnevernet, og hvor det sto at det ikke er anledning til å leie inn en barnevernsleder fra et privat selskap til å lede den kommunale barnevernstjenesten.

– Brevet fra Bufdir avklarte imidlertid ikke konkret hva som kreves for at det foreligger et reelt arbeidsforhold og ikke innleie fra private aktører. Vi oppfatter at dette er en viktig problemstilling hvor det er behov for klarere føringer for hvordan lovverket skal etterleves i praksis. Vi ber derfor Bufdir om en tolkning av arbeidstaker- og arbeidsgiverbegrepet for barnevernsleder og kommunen, knyttet til barnevernsloven, sier fylkeslege Erlend T. Aasheim.

Fylkesmannen i Oppland ber Bufdir prioritere saken så høyt som mulig.

Artikkeltags