Gå til sidens hovedinnhold

Blikk for barn krever kunnskap

Artikkelen er over 6 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For at barn skal leke og lære i barnehagen er de avhengige av ansatte som virkelig ser dem. Barnehagelærerne har kunnskapen som trengs.

Kjenner du et barn som går i barnehage? Ni av ti barn går i barnehage, så sannsynligheten er stor. Hvert år begynner 40 000 barn i barnehagen – de fleste av dem er 1-åringer.

92 prosent av barna tilbringer mellom 7 og 8 timer i barnehagen daglig. Det er like lenge som en arbeidsdag for oss voksne.

Kun en av tre ansatte i barnehagen er barnehagelærer. Slik har det vært siden 1975. Vi mener det må være nok voksne i barnehagen og at minst annenhver ansatt skal være barnehagelærer. Barnehagelærerne har den kunnskapen som trengs for å kunne gi alle barn i en gruppe optimale forhold for lek, læring, omsorg og utvikling. Når barn er trygge begynner de å leke. Å veilede barn inn i lek krever mye kunnskap både om barn og lek. Barnehagelærerne har denne kunnskapen.

Alle barn fortjener en god barndom. Det gjør dem bedre rustet for neste steg i livet. Flere barnehagelærere gir en god start!

Kommentarer til denne saken