Barna kom med leker til venterom på sykehuset

Nye leker: Barna fra Hundremeterskogen barnehage hadde med seg masse nye leker til venterommet på sykehuset.

Nye leker: Barna fra Hundremeterskogen barnehage hadde med seg masse nye leker til venterommet på sykehuset. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hundremeterskogen barnehage valgte å gi halvparten av sin premie fra fjorårets pepperkakekonkurranse i form av nye leker til venterommet på øre, nese- halsavdelingen på Gjøvik sykehus.

DEL

– Jeg vet at det er kjedelig på venteværelset på sykehuset, for der har jeg vært sjøl, sier Michelle (5) fra barnehagen.

– Da var det utrolig snilt av dere å tenke på de barna som må komme til oss her på sykehuset, og at de har noe å leke med når de kommer på venteværelset. For venting blir det jo. De lekene vi har blir til stadighet slitt og ødelagt så vi trenger stadig påfyll av nye. Vi har jo heller ikke så romslige budsjetter så dette var en svært kjærkommen gave å få. Det er første gang vi mottar gaver fra en barnehage, sier avdelingssykepleier Bente Sangnæs, som tar imot barna som kommer med poser fulle av nyinnkjøpte leker.

– I fjor vant vi en pepperkakehuskonkurranse som Boligpartner sto bak. Vi hadde laget en bikube, og med den vant vi hele greia. Premien var 10.000 kroner. Halvparten av premien har vi brukt på å fornye leker og ting i barnehagen, men vi trengte ikke alt selv. Først tenkte vi på å gi til barneavdelingen på Lillehammer sykehus, men så fikk vi vite at det var behov for leker til venterom på Gjøvik sykehus. Da valgte vi å gi lokalt, sier Mari Hageengen, som har fulgt sju av barna under fotturen fra Hundremeterskogen barnehage på Mustadflåa og opp til sykehuset.

Med røde roser i kinna og bæreposer fulle er barna velkommen inn på venteværelset på avdelingen. Der får de servert saft og pepperkaker, mens de stolte og ivrige viser fram lekene de har med.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken