– Det vitner om at de har stor tro på banken og vår visjon, sier administrerende direktør Øystein Snuggerud smørblidt.

Blant aksjonærene finner vi blant andre selskapene til Ted Skattum (Skattum Eiendom AS), Kjartan Aas (Opulens Næring 1 AS), Johannes Berger (Johs Olsen Eiendom AS), Tor Arve Øveraasen (Øveraasen AS) og Steffen Hellum (Spirus AS), som alle er hjemmehørende på Gjøvik.

LES OGSÅ: Starter helt ny bank

Næringsbanken ASA blir ikke formelt åpnet før på nyåret, men 17. november satte de i gang. Banken, som har sete på Moelv, har allerede fått noen kunder

Fått inn 203 millioner kroner

Totalt 128 bedrifter og privatpersoner har spyttet inn totalt 203 millioner kroner i investeringskapital. Hele 107 av de 128 aksjonærene har tilhørighet i Innlandet.

– Investorene fra Gjøvik-regionen har investert totalt 22,5 millioner og eier tett på 20 prosent av banken, påpeker styreleder Arne Henning Falkenhaug.

Han var tidligere administrerende banksjef i Sparebank 1 Lom og Skjåk, og hadde så vidt rukket å gå av med pensjon, da han ble utfordret til å bli styreleder i Næringsbanken. Det ville han svært gjerne.

Spesialisert bank

– Hvorfor er det behov for en ny bank i Innlandet?

– Vi tror det er behov for en bank som har tett kontakt med bedriftsledere og landbrukskunder. Det faktum at 128 investorer sier at dette er noe de virkelig har tro på, er i seg selv et tegn på behovet for en næringslivsbank, svarer banksjef Marked, Vegard Sæten.

Han påpeker at Næringsbanken skal være et supplement til eksisterende gode banker. Men mens mange andre banker spenner over et bredt spekter, er Næringsbanken mer spesialisert på små og mellomstore bedrifter og landbruket.

Vil være sparringspartner

I følge administrerende direktør i Næringsparken, Øystein Snuggerud, er det mange bedriftsledere i små og mellomstore bedrifter som savner den gammeldagse banksjefen, som de kan søke finansielle råd hos og bruke som diskusjonspartner.

– Du ringer ikke et callsenter for å diskutere selskapets strategi. Da trenger du en dyktig sparringspartner du har tillit til, som du kan sette deg ned med og diskutere ting med. «Er dette lurt? Hvordan kan vi gjøre dette? Hvis vi gjør det, hvilken finansiell handlefrihet får vi? Hvilke risikofaktorer er det vi påtar oss? Kan vi videreutvikle eksisterende bedrift ved å gjøre dette kjøpet?» Vi ønsker nettopp å være gode finansielle rådgivere som kundene kan diskutere alle slike ting med, sier Snuggerud.