Backstage med to av norsk rocks tungvektere på ett brett

KOMPISER: Thor-Rune Haugen og Ronni Le Tekrø har på hver sin måte vært med å prege norsk rock i mange tiår.

KOMPISER: Thor-Rune Haugen og Ronni Le Tekrø har på hver sin måte vært med å prege norsk rock i mange tiår. Foto:

Selv om de har holdt til på hver sin side av gitarforsterkerne, har Thor-Rune Haugen og Ronni Le Tekrø vært med å prege norsk rock i over 40 år.

DEL

Det er journalist, fotballkommentator og ikke minst selveste «Haugen i bua» Thor-Rune Haugen som sammen med Ronni Le Tekrø er gjest i den 70. episoden av OA-podkasten Backstage. De har en historie som strekker seg så langt tilbake som til 1978 da Haugen brått og uventet fikk spørsmål om han ville være manager for Ronni Le Tekrøs band Roquefire. Det ble starten på et langt vennskap som har Thor-Rune Haugens platedebut «Livsnyter» som foreløpig siste skudd på en særdeles innholdsrik grein.

I Backstage byr kompisene på en rekke historier fra Roquefire-tida, men vi får også høre historien om hvordan Thor-Rune Haugen, som knapt hadde satt sine bein i et noteark, plutselig begynte å skrive og spille inn egne låter, naturligvis godt hjulpet av kompisen Tekrø.

Backstage og andre OA-podkaster finner du der du til vanlig finner dine favorittpodkaster, som Spotify, iTunes og podkast-appen på din smarttelefon.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken