Trommeslager i legendariske Gyllene Tider, Micke Syd Andersson, er gjest i den 104. episoden av OA-podkasten Backstage. Han sitter med et utklipp av anmeldelsen av bandets konsert på Gjøvikmarken i 1981, der OAs utsendte både savnet energi og kritiserte den skingrende vokalen til Per Gessle han mente var stinn av diskant.

– Og det om en vokalist som har hatt tre store karrierer, sier Micke Syd Andersson om Gyllene Tider-kollegaen som ved siden av «Gyllene» har turnert verden rundt flere ganger med Roxette. I tillegg kan Gessle se tilbake på en svært så suksessfylt solokarriere.

– Jeg setter anmelderen på gjestelista til konserten vår i Fredrikstad til sommeren, så kan han høre selv, humrer trommeslageren.

I en times tid får vi høre historiene fra kanskje Skandinavias største rockeband, om starten, suksessen, comebacket, om å være det første svenske bandet som spiller for 65.000 på Nya Ullevi i Göteborg og sommerens turne som dukket opp selv om bandet takket for seg i 2019. Og ikke minst – hva er det med Micke Syd Anderssons topplue og røde treningsbukser i konsertfilmen «Parkliv» fra 1981? Vi spør, og får svar.

Praten med Gyllene Tider-trommisen og flere spennende og morsomme episoder av Backstage, finner du på Spotify. Sommertider hej-hej!