– Vi har beholdt 15 spillere fra fjorårets lag. Ni nye har kommet inn. Vi er et par spillere mer og stallen er jevnere. Det gjør at konkurransen om plassene blir bedre, og hvis noen ikke gjør jobben sin godt nok har vi gode spillere å sette inn, sier Patrik Bäärnhielm.

Mistet poengspillere

Klavs Planics og Maris Dilevka sto for 71 målpoeng i fjor. Bäärnhielm innrømmer at latviernes offensive kvalitet ikke er erstattet.

– De er erstattet med unge, «hungriga» spillere som vil ta neste steg. Jeg tror og håper vi skal ta et nytt steg som lag denne sesongen, og vi har fått mange spennende nykommere, sier Bäärnhielm.

Robin Rakell er en av dem. Svensken kommer fra Tønsberg og er en meget spennende spiller. Even Engjom fra Örnsköldsvik (opprinnelig Lillehammer) er også en meget spennende nykommer. Sammen med tsjekkiske David Volf (fra Lillehammer og svenske Emil Karlsson). Tre unge spillere fra Storhamar er også på plass, og målvakt Wille Mattila har imponert i målet i flere treningskamper.

Gjøvik Hockey har beholdt den beste poengplukkeren fra i fjor. Leonhards Rimjans endte på 24 mål og 27 assist i fjor. Bare tre spillere produserte flere poeng forrige sesong. Han blir viktig også kommende sesong.

Trøndertokt

Patrik Bäärnhielm tror årets 1. divisjon kommer til å bli enda jevnere enn i fjor.

– Ringerike og Comet vil bli sterke. Lørenskog har også sett bra ut og skal forsterke enda mer. Hasle/Løren vet man aldri med, og Nidaros har omtrent samme lag som i fjor. De har en del spillere med eliteserieerfaring, sier Bäärnhielm.

Trønderne står på motsatt side når pucken droppes for seriestart lørdag klokken 17.45. Søndag møtes lagene igjen klokken 13.15. Begge kampene sendes live på OA-TV.

– De startet litt motsatt av oss i fjor, og var kanskje det beste poenglaget fra november og ut. Det blir tøffe og spennende kamper, sier Bäärnhielm.