Gå til sidens hovedinnhold

Astrid og Ingunn Ekern åpner døra til kvilerommet: – I en travel og hektisk hverdag kan savnet etter sang, musikk, ro og fred bli stort

Artikkelen er over 2 år gammel

Når Astrid og Ingunn Ekern førstkommende søndag inviterer til salmekonsert i Biri kirke, er det med undertittelen «Kvilerom».

Årsaken til en tittel det lukter hvilepuls av, synes søstrene er enkel å forklare:

– I en travel og hektisk hverdag kan savnet etter sang, musikk, ro og fred bli stort. Vi ønsker derfor å invitere til en avslappende og musikalsk stund i det vakre kirkerommet på Biri, forteller de.

Avslappende

Men hvordan kunne det ha seg at de musikalske søstrene brått bestemte seg for å bli ekstra godt kjent med salmene våre? Ifølge Astrid Ekern munner det hele ut i at de ville gi seg selv en ny utfordring og starte et nytt konsept sammen.

– Vi ble fort enige om å ta et dykk ned i salmeskatten. Det er så mange vakre salmer så det har vært spennende å plukke ut et repertoar, sier Ingunn Ekern som forteller at de to ønsker å lage en mest mulig avslappende konsert hvor publikum kan senke skuldrene, lene seg tilbake og bare nyte musikken.

– Fokus blir på tekst og melodier. Begge synger, i tillegg akkompagnerer Astrid på flygel. Noen sanger tar vi også helt a cappella, fortsetter hun.

– I tillegg til salmer har vi plukket ut et par andre, fine låter som gir oss hvilepuls. Eller: kvilepuls, supplerer Astrid Ekern.

Musikkutdannet

Astrid og Ingunn Ekern fra Biristrand har sunget sammen i mange år. Tidligere som duoen astrid & ingunn, deretter noen år med bandet Analog Story. De har også et julekonsertprosjekt med sine kusiner.

Astrid er sangutdannet fra Universitetet i Agder. Hun tar nå mastergrad ved Norges musikkhøgskole, samtidig som at hun arbeider som sanglærer ved Gjøvik videregående skole og Kapp Mjølkefabrikk. Astrid har gitt ut plata «Let`s Call It A Day» i eget navn. Ingunn har mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, samt norsk og pedagogikk fra Universitetet i Agder. Ingunn jobber som musikk – og norsklærer ved Ruseløkka skole i Oslo, og synger blant annet i koret SKRUK.

Avstandsforhold

På grunn av avstanden mellom Oslo og Moelv, går det vanligvis noen uker mellom hver gang søstrene sees.

– Det er derfor en fordel å ha et musikalsk prosjekt på gang sammen, for da får vi sett hverandre oftere, sier Ingunn Ekern og fortsetter: – Dessuten elsker jeg å synge med Astrid. Det er ingenting som er bedre enn det. Vi kjenner hverandre så godt, og hører omtrent hva den andre tenker. Det er en stund siden sist vi hadde konsert, så dette gleder vi oss til, sier hun.
Søstrene kan også fortelle at det blir med denne ene konserten i vår. Astrid skal nemlig ferdigstille sin masteroppgave, og ikke minst skal hun gifte seg i juni, naturligvis i Biri kirke.
– Biri er kirka «vår». Det er naturlig for oss å starte der, så håper vi å kunne ta med oss «Kvilerom» til andre kirker og rom til høsten, forteller de to.

Kommentarer til denne saken