Bokfestivalen som arrangeres av Lands Museum, Søndre Land folkebibliotek, Nordre Land folkebibliotek og Gjølberg Libris har tidligere fått besøk av store forfattere som Anne B. Ragde, Jørn Lier Horst og Vigdis Hjort.

I år kommer den verdenskjente forfatteren Åsne Seierstad som skal bokbades av tidligere direktør på Lands Museum, Alastair Brown. Åsne er i disse dager aktuell med sin nye bok: Afghanerne. Foruten Åsne Seierstad kommer Ingar Kaldal med boken: Skogens menn – minner og myter om hoggere og fløtere, Amal Aden og Linn Sunne i litterær samtale om førstnevntes forfatterskap. Nina Lykke kommer for å fortelle om sin femte bok: Vi er ikke her for å ha det morsomt. Boka har fått terningkast 6 i VG, Nina Lykke skal bokbades av tidligere biblioteksjef i Land, Signe Fløystad Aune.

Også flere lokale forfattere deltar. David Toms bor på Dokka, og har nylig utgitt boken: Pacemaker der han reflekterer rundt sin daglige kamp med hjertefeil og hvordan hvert skritt kan være hans siste. Tom Lium deltar med boken: Tungvannssabotørenes retrett 1943 , og Kåre Kompelien kommer med ny bok, Dramaet i Valdres 2. Helge Røyne utgir på nytt boken som hans far Haldor Røyke skrev i 1975: Pengene eller livet. Årboka Landingen presenteres av Natasha Bjørnset Reksten, dette er den 46. utgaven.

Alt dette foregår på søndagen. Lørdagen er barnas dag og hit kommer Håkon Forfod Sønneland med boken: Rare Oppfinnelser og Sara Hjardar med boken: Mia Myhr og barna som forsvant. På barnas dag er det satt opp lego, lesekroker og flere lekeplasser for barna.

Gjølberg Libris tar med seg bokhandelen til museet, og selger bøker du kan få signert av forfatterne som deltar. Det er også kafé på museet. For program besøk vår hjemmeside: www.randsfjordmuseet.no/bok-og-folk

Velkommen til bokfestival på Lands Museum!