Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerte sin egen mesterskapskonsert

Innsendt

Akkurat ett år etter at Norge stengte ned lever korpsentusiasmen i beste velgående i KBN skolekorps og Bøverbru/Eina skolekorps. Samarbeidskorpset har også i år forberedt seg til Innlandsmesterskapet for skolekorps, under ledelse av dirigent Ola Fredheim Haug. Det er niende gang korpsene har dette samarbeidet.

I helga skulle de egentlig ha spilt Innlandsmesterskapet, på Hamar. Dette ble i februar avlyst på grunn av gjeldende smittesituasjon og anbefalinger. Selv om konkurransen ble avlyst hadde både musikere og dirigent lyst til å presentere det man har jobbet med gjennom vinteren. Derfor ble det lørdag 13. mars avholdt digital konsert fra Bøverbru skole.

– Selv om det ikke ble noe Innlandsmesterskap, har korpsene jobbet konsentrert, motivert og iherdig med repertoaret, og leverte en strålende digital konsert i dag. Jeg er stolt, rørt og glad for å få stå foran disse ungdommene, både på øvelser og konsert, sier Ola Fredheim Haug.

Repertoaret, som ble presentert er plukket ut i samarbeid med musikantene i korpset, og er variert og viser ulike sider ved det å spille musikk sammen – her er det både klanglige, rytmiske og tekniske utfordringer, som musikantene tok på̊ strak arm. De fire stykkene som ble spilt er alle originalskrevet for korpsbesetning og har hver sine ulike musikalske uttrykk. Åpningsstykket, «Above and Beyond» (Robert Buckley) er en eksplosiv overture, med messingfanfarer, drivende slagverk og smektende treblåsmelodier. «The Photo Album» (Randall Standridge) er et ettertenksomt og rolig stykke, med spennende klanger og store dynamiske variasjoner. «Moonlit Dreams» (Joshua Hinkel) er en vakker og melodisk komposisjon der korpset får vist sin evne til å forme melodier til fulle, mens «Light up the Sky» (Scott Watson) er et fyrverkeri av rytmer som avslutter programmet med futt og fart.

– Repertoaret brukes alltid med tanke på å utvikle korpset og gjøre musikantene enda bedre til å uttrykke musikken og de ulike følelsene den skal beskrive. Det er alltid spennende å ta fatt på nye stykker sammen med musikantene, og det er tydelig at også̊ de setter pris på utfordringene et slikt repertoar gir, sier Fredheim Haug.

De to styrene i skolekorpsene og foreldregruppene som har gjort alt de det kan for å legge til rette for gode øvelser i vinter- godt smittevern har vært hovedfokus. Det er blitt gjennomført både fysiske og digitale øvelser.

– Jeg er imponert over hvor tålmodige og omstillingsvillige disse ungdommene er. 2020 og starten på 2021 har vært veldig spesielt med stadig nye retningslinjer og innskrenkninger på hvordan de har kunnet gjennomføre fritidsaktiviteten sin. Allikevel virker det som motivasjonen er på topp. Da er det vår jobb å fortsette å legge til rette for aktivitet – nå inn mot alle korpselskeres festdag- 17. mai, sier Kjersti Bjørnstad, fra styret i Bøverbru/Eina skolekorps.

Styreleder i KBN skolekorps Ingvild Tronstad er enig med Kjersti og sier:

– Det er inspirerende å se hvordan de to korpsene utfyller hverandre musikalsk og sosial, og hvor mye de har stått på tross restriksjoner og stadige endringer. Samarbeidet rundt innlandsmesterskapet er et av årets største høydepunkter for medlemmene våre og i år har det nok vært ekstra viktig.

Kommentarer til denne saken