Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer temadag om hund

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Søndag den 16. februar fra kl. 10.00 - 17.00 blir det en lærerik Temadag om hund på Gjøvik.

Turid Rugaas og Anne Lill Kvam kommer for å holde hver sin undervisningsdel.

Turid Rugaas sitt tema er: « Fra snute til hale» og omhandler hvordan vi fysisk og mentalt kan trene og behandle hunden vår for at den best mulig skal bevare sine mentale egenskaper og styrker, og hvordan vi på en hundevennlig måte kan trene for å bevare fysisk helse.

Turid Rugaas henter kunnskap på disse områdene utover sine egen erfaringer bl.a. fra Julia Robertson, grunnlegger av www.Galen Myoteraphi i England, fra Dr. Martin S. Fischer fra Nederland som bl.a. er kjent fra filmen og boka « Dogs in motion». I tillegg til disse to, er også fysioterapeut og hundetrener Els Vidts fra Belgia sin kunnskap om hunders muskel- og nervesystem noe av utgangspunktet for undervisningen.

Anne Lill Kvam sitt tema er:» Hvordan oppnår du et effektivt og godt samarbeide med hunden din?»

Anne Lill Kvam har gjennom flere tiår arbeidet med hunder bl.a. gjennom redningshunder i Norsk Folkehjelp og har jobbet i Angola med minerydding med hund. I tillegg til dette jobber Anne Lill Kvam som lærer ved egen hundeskole og underviser i Europa, Asia, Australia, USA, Canada og Asia i et vidt spekter av tema innen hundehold. Det vil bli satt fokus på hvordan vi best mulig oppnår godt samarbeide med hunden vår og hvilke fordeler og ulemper vi opplever ved de forskjellige måter å trene på. Anne Lill Kvam vil også vektlegge hvilke konsekvenser noen former for kontakt-trening kan ha for hunden vår, både mentalt og fysisk.

I tillegg til at Rugaas og Kvam er to av de nåtidens internasjonalt mest kjente hundetrenere, kan vi nevne at i 2017 fikk Turid Rugaas Kongens Fortjensmedalje for sitt arbeide med hunder og
i 2013 ble Kvam og Rugaas tildelt Maxwell Medallion av DWAA ( Dog Writers Association of America) for årets beste hundevideo for videoen: «Nosework Search Games « sammen med filmteam fra italienska Haquihana. Denne medaljen betraktes som hundeverdenens Oscar.

Dette er en Temadag som egner seg for alle folk med hunder i alle aldersgrupper, i tillegg til at de som går med planer om å kjøpe hund kan få noen nyttige råd å ta med seg på vegen.

Arrangementet er på Vandrerhjemmet Hovdetun på Gjøvik og det er påmelding til turid@bamsekroken.com

Kommentarer til denne saken