Men livet forandre seg radikalt for Hans Petter Martinsen da han ble en kristen. Det vil han fortelle mer om i sofaen hos pastor Sissel Østlien på Raufoss Baptistkirke søndag 19. november.

– Jeg ble kjent med Hans Petter i motorsykkelmiljøet i Oslo, og gleder meg til å få besøk av ham her. Han var med i Pilgrims og jeg var med i Holy Riders, forteller Raufoss-pastoren.

Hun forventer storinntrykk når Martinsen, eller HP som han kaller seg, kommer og blir intervjuet om livet sitt på det åpne kveldsmøtet. Etterpå serveres det kirkekaffe for alle.

Ex-gangster

– Vi har arrangerer jevnlig kveldsmøter med en gjest i sofaen. Denne gang valgte vi å invitere en ex-gangster for å vise konfirmantene våre og andre at troen kan finnes hos alle mulige slags folk, sier Østlien. Hun forteller at Martinsen jobbet som livvakt og pengeinnkrever og var engasjert av utenlandsk mafia.

 

– Han var en reisende i vold. Ute på oppdrag var han en maskin, følelseskald og stinn av stoff. Men for drøyt 15 år siden traff han sin overmann, Jesus Kristus. I dag reiser han Norge rundt som forkynner og forteller om Guds kjærlighet. Han reiser også med foredrag mot rus og narkotika på ungdomsskoler og videregående skoler, sier Østlien.

I tillegg til å være gjest i sofaen på kveldsmøtet søndag 19. november, skal Martinsen holde bibeltime i baptistkirka dagen etter.

Møtte Jesus i treningsstudio

OA treffer Hans Petter Martinsen på telefon i Bergen. Han kommer opprinnelig fra Hammerfest, men har bodd i Oslo i 32 år. Akkurat nå bor han i Egersund, og er medlem i IMI kirken i Stavanger.

– Hva er ditt budskap til folk på Raufoss søndag og mandag?

– Jeg kommer med to budskap. For det første vil jeg fortelle hva som skjer hvis man begynner med narkotika. Det vet ikke folk flest. Narkotika er en gift som ødelegger både deg og familien din. Også vil jeg snakke om hva Jesus kan hjelpe oss med mens vi er her nede på jorda. Selv ble jeg kristen 41 år gammel. Jeg hadde prøvd å slutte med narkotika hele mitt liv uten å klare det. Men en dag, sommeren 2001, kom Jesus inn i treningsstudioet mitt. Den dagen ble jeg forvandlet, sier Martinsen.

 

Pietistisk makkverk

Han understreker samtidig at han er en kristen, men ikke religiøs.

– Det religiøse, pietistiske makkverket med lover og regler og bud vil jeg ikke ha noe av. Slike ting sprekker til slutt. Det har vært altfor mye pekefinger i kristen sammenheng opp gjennom årene; altfor mye lover og regler og altfor lite nåde og kjærlighet. «Får sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri», står det i bibelen. Sønnen betyr Jesus. Han kom for å sette folk fri fra religion, ikke for å starte en religion. Religion sitter i hodet. Jesus sitter i hjertet, konkluderer den troende eks-torpedoen, som altså kommer til Raufoss 19. -20. november.