Arne Senstad kan bli trener for det polske landslaget i håndball

Arne Senstad, Storhamar

Arne Senstad, Storhamar Foto:

– Det er en ære for meg, men framfor alt en utfordring med hardt arbeid og et stort ansvar.

DEL

Det polske håndballforbundet, ZPRP, skriver på sin hjemmeside at håndballtreneren fra Kapp er blitt trener for det polske kvinnelandslaget.

Arne Senstad bekrefter at han har fått tilbud om å bli polsk landslagstrener, men forteller at det polske håndballforbundet var litt overivrige med å publisere nyheten. Før han sier endelig ja skal han hjem til Norge og snakke med familie, arbeidsgiver og Storhamar.

Hovedoppgaven til den nye treneren er å forberede landslaget til de neste mesterskapsarrangementene i 2020–2024. Alt fra verdensmesterskap og europamesterskap til OL i Paris.

Den nye treneren skal erstatte Leszek Krowicki som fikk sparken tidligere i sommer på grunn av svake resultater.

– Det er en ære for meg, men framfor alt en utfordring med hardt arbeid og et stort ansvar. Jeg forsikrer om at jeg vil gjøre alt for å nå målene mine og bygge et sterkt lag som kan vinne mot de tøffeste motstanderne, sier Senstad til ZPRP.

Andrzej Kraśnicki – presidenten for det polske håndballforbundet; ZPRP – møtte Arne Senstad på mandag i Warszawa, der de diskuterte oppgaver og vilkår for samarbeidet i detalj. ZPRP-presidenten hadde dette å si om nordmannen:

– Han er en profesjonell, verdsatt trener med lang erfaring. Han kommer fra et land der kvinnehåndball hele tiden oppnår de største suksessene – inkludert medaljer ved europamesterskapet, verdensmesterskapet og OL.

– Jeg ønsker Arne Senstad lykke til. Jeg tror at vi sammen skal nå våre mål. Vi vil gjøre alt for å gi treneren og teamet de beste arbeidsforholdene, understreker Kraśnicki.

19 kandidater deltok i konkurransen om stillingen som hovedtrener for det polske kvinnehåndballaget.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags