Tommelen opp i formannskapet

FORNØYD: Atle Torsbakken og Elin Heier Jorstad nikket til hverandre og var svært godt fornøyd med torsdagens vedtak i formannskapet.FOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

FORNØYD: Atle Torsbakken og Elin Heier Jorstad nikket til hverandre og var svært godt fornøyd med torsdagens vedtak i formannskapet.FOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Atle Torsbakken og Elin Heier Jorstad vendte tommelen opp da formannskapet i Gran sa ja til å bruke snaue åtte millioner kroner på å tette igjen det tomme bassenget på Grymyr skole.

DEL

Dermed ser en skrekkens sak ut til å bli en gledens sak for lokalbefolkningen på Grymyr.

Så langt tilbake som i 1989 ble tilbygget som skulle romme bassenget på Grymyr skole bygget, i kjelleren under gymsalen.

Men det har aldri kommet så mye som en dråpe vann i bassenget.

Bassenget har imidlertid vært flittig diskutert i politiske fora i kommunen.

Håpet var tent

I 2002 var politikerne i Gran på befaring og på glid i forhold til å ta i bruk bassenget.

Den gangen var det snakk om en kostnad på 6,6 millioner for å gjøre bassenget ferdig. Opprinnelig var det prissatt til 1,5 millioner kroner.

I 2004 skrev OA at «hullet i golvet snart er historisk». Men den gang ville Arbeiderpartiet utsette saken for å ta seg tid til å snakke med lokalbefolkningen, mens Høyre og Senterpartiet sa nei til vann i bassenget.

I 2005 ble håpet om vann i bassenget tent igjen. Regjeringen lokket med gunstige lån til kommuner som ville fylle opp tomme svømmebasseng. Men den gang ei.

Arbeidsgruppa

I den siste politiske runden har det vært utenkelig å ta i bruk krybba i kjelleren som basseng. Til det har utviklingen vært for stor siden i 1989.

I halvannet år har imidlertid en arbeidsgruppe bestående av lokale krefter jobbet med planer om å fylle bassenghullet med noe annet enn vann.

De har kommet fram til tre forskjellige alternativer, hvorav gruppa har landet ned på det første, som inneholder scene og auditorium. Estimatet for utbyggingskostnader er 7.550.000 kroner.

Det er mer enn det som var utgangspunktet da arbeidsgruppa satte i gang sitt arbeid, men ble likevel enstemmig innstilt i formannskapet torsdag.

For fungerende ordfører Rune Meier (H) var det ikke overraskende at beløpet er litt større enn opprinnelig ment.

Men dette er en skikkelig gladsak som gjør at vi kan avslutte en altfor gammel sak, sa Meier (H) under formannskapets møte.

Veldig fornøyd

Og de to fra arbeidsgruppa som fulgte behandlingen i formannskapet fra galleriet, vendte tommelen opp for vedtaket.

Det som nå brukes til lager skal bli til en scene og auditorium til glede for hele lokalsamfunnet.

Da kan også dørskiltet hvor det står «Basseng» fjernes for godt etter 21 år.

Artikkeltags