Slipper lang togtur verdensfinale utsatt

MODELL: Carl Peder Skavern og Fredrik Øverlier med modellen av taxibanen de skal vise fram under verdensfinalen i First Lego League. FOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

MODELL: Carl Peder Skavern og Fredrik Øverlier med modellen av taxibanen de skal vise fram under verdensfinalen i First Lego League. FOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det passet egentlig bra for Team Extreme at verdensfinalen i First Lego League ble utsatt. Nå slipper de en 72 timer lang togtur til Istanbul.

DEL

Tirsdag skulle egentlig seks åttendeklassinger fra Brandbu mange med familie reise med fly til Istanbul for å være med i verdensfinalen i First Lego League.

Askeskyen fra Island har imidlertid ført til utsettelse av hele turneringen. Dermed blir alle de 59 lagene fra hele verden hjemme.

Passet bra

Det var egentlig veldig greit, sier Carl Peder Skavern og Fredrik Øverlier.

Da slipper vi sitte flere dager på tog. Hvis finalen skulle gått av stabelen, ville den også blitt nokså amputert, legger de til.

Men de var fullstendig klare for å konkurrere mot representanter fra hele verden, de seks åttendeklassingene fra Brandbu. Onsdag hadde de generalprøve på den engelske versjonen av teoridelen under en skolekonferanse på Granavollen. Og den satt som et skudd.

Generalprøven var helt perfekt, mener Fredrik Øverlier.

Bedre tid

Lagleder Sissel Skiaker skyter inn:

Nå får vi enda bedre tid på oss. Selv om gutta var veldig klare og veldig godt forberedt, får vi øvd enda mer nå, mener hun.

Beskjeden om at verdensfinalen er utsatt, fikk laget i løpet av helgen. Det var nemlig ikke bare det norske laget som hadde transportproblemer. Nå blir det antakelig verdensfinale i slutten av mai eller juni.

Det er Amund Tokerud, Steffen Edgren Lehre, Bjørn Theodor Torp Brørby, Sigve Reidem Egge som sammen med Skavern og Øverlier skal representere de norske fargene i verdensfinalen i First Lego League, sammen med et annet lag.

Temaet er «Smart move», og gutta reiser med en modell av en taxibane som går fire meter over bakken til verdensfinalen.

Fem av de seks guttene deltok i verdensfinalen også i fjor.

Artikkeltags