Omsider kommer plata som folk har ventet på i to år, sier Jørn Dalchow i plateselskapet daWorks.

For tida går fort. Det er allerede over tre år siden Gjøvik-jenta Nora Foss Al-Jabri ble en nettkjendis med sine YouTube-versjoner av klassikere som Hallelujah og Somewhere over the rainbow. Over 556.000 har sett Noras versjon av sistnevnte på YouTube, og et par andre av hennes videoer har rundt 350.000 visninger. Meldingene om den unge jenta med den store stemmen nådde helt til Oprah Winfrey. Som 13-åring opptrådte Nora for talkshowdronningens millioner av seere, da hun ble første norske artist til å delta i dette showet.

Rybaks produsent

Talentet er udiskutabelt og Dalchow forteller at flere av de lokale ringrever i musikkbransjen har trukket i noen strenger på Noras vegne. De siste årene har tenåringen fra Gjøvik samarbeidet med produsent Kim Bergseth og låtskriver Laila Samuelsen om materiellet som utgjør debutplata. Bergseth har tidligere blant annet produsert Alexander Rybaks Fairytales-plate. Tekstene er på engelsk og Dalchow mener låtmateriellet skulle treffe bredt.

Det er et moderne uttrykk, med krysninger mellom store popballader og mer uptempo rytmiske ting. Jeg tror dette vil favne både ungdom på Noras egen alder og foreldregenerasjonen, mener Dalchow.

Ikke yngst

Platedebuten slippes 1. april og plata bærer Noras fulle navn som tittel. Singelen Love don't have an age slippes 7. mars, men sendes ut til radiostasjonene allerede i morgen. En egen musikkvideo er under planlegging, mens konserter og medieopptredener bookes inn i disse dager. Nora er faktisk ikke den yngste artisten DaWorks har lansert, men det er nå over 10 år siden Hanna ble lansert med stor VG-listesuksess.

Det er ikke så ofte det kommer talenter av Noras kaliber. Samtidig krever det litt ekstra i forhold til oppfølging rundt henne, blant annet for å balansere lansering og skolegang. Men vi har et veldig godt apparat rundt Nora, forsikrer Dalchow.

Interesse fra utlandet

DaWorks har nylig hatt suksess med Knut Anders Sørums platedebut Prøysen. Nå har de store forventninger til lanseringen av Nora.

Det er ganske stor interesse for Nora også utenfor Norge, forteller Dalchow, som blant annet har promotert den unge artisten på en større platemesse i Cannes.

Vi ser absolutt for oss et potensial utenfor landets grenser. Men det er selvfølgelig en lang vei å gå. Vi får begynne med Norge, ler Dalchow.

Nora selv er veldig fornøyd med hvordan debutplata har blitt.

Mye bedre enn jeg trodde på forhånd. Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Hun syntes det er både spennende og lærerikt å ha vært gjennom prosessen med å lage sin første plate.

Jeg håper at folk liker den, men dette kan jo slå begge veier. Det får jeg ta som det kommer, smiler platedebutanten.