Sparebankstiftelsen Gran og Sparebank 1 Ringerike Hadeland er kjent for rause gavedryss til lokale lag og foreninger. Men gårsdagens tildeling av to millioner kroner til Gran IL og Gran Idrettspark overgår alt stiftelsen og banken tidligere har bidratt med.

Det er unikt å motta en slik gave, og utrolig inspirerende, både for oss og hele Hadeland, sa en svært overrasket og glad leder i Gran IL, Gunnar Haslerud, da han fikk overrakt sjekken fra Ivar Fjærtoft i Sparebankstiftelsen Gran.

Det er fantastisk mye penger, og bidrar til at vi nå kan få bygget et skikkelig idrettshus som samlingssted for folk i alle aldre og aktivitetsnivåer, supplerte leder i anleggskomiteen for Gran Idrettspark, Atle Roll-Mathisen.

Representanter for idrettslaget var på kort varsel innkalt til et møte i banken tirsdag for å utdype en søknad om midler til idrettshus. I stedet for drøftelser ble de overrasket med den storslåtte gaven. I begrunnelsen for tildelingen fra stiftelsen heter det blant annet at Gran Idrettspark er framtidsrettet og gir et bredt tilbud til meningsfylt aktivitet både for barn og voksne i hele regionen. Prosjektet med nytt idrettshus ligger klart innenfor det området som stiftelsen har definert som aktuelle formål. Kjelleretasjen i idrettshuset står allerede klar for mønsås. Med gaven fra Sparebankstiftelsen ligger alt til rette for også å begynne neste byggetrinn mot et ferdig idrettshus. Arbeidet med Gran Idrettspark er et gigantisk løft som hele regionen legger merke til, framhevet Ivar Fjærtoft.