Amerika hører på Hegel

vanvittig respons: Bent Holter fra Gjøvik promoterer Hegel fra Tokyo til LA. I januar kom han hjem fra CES-messa i Las Vegas. Vi hadde en vanvittig respons der, sier han opprømt.foto: Privat

vanvittig respons: Bent Holter fra Gjøvik promoterer Hegel fra Tokyo til LA. I januar kom han hjem fra CES-messa i Las Vegas. Vi hadde en vanvittig respons der, sier han opprømt.foto: Privat

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Gjøvikenser Bent Holter står bak Årets Produkt i et anerkjent amerikansk bransjeblad.

DEL

I Forskningsveien i Oslo holder den vesle bedriften Hegel Music Systems til. De fire ansatte, med daglig leder og eier Bent Holter i spissen, har nylig mottatt den prestisjetunge utmerkelsen Årets Produkt 2011 med sin integrerte forsterker H200 i det amerikanske hi-fi-magasinet The Absolute Sound.

The Absolute Sound kaller H200 en «fantastisk og uvanlig subtil utøver» og sier at teknologien resulterer i at H200 får deg til å glemme «systemevaluering» og at du i stedet blir involvert med musikken på samme måte som du ville blitt på en livekonsert. Vi ble nesten sjokkert! forteller Holter. Det er på en måte det mest prestisjefylte bladet i hele verden, så får du årets produkt ... Ja, det er helt sinnssykt, legger han hoderystende fornøyd til.

- Holter kom nylig tilbake fra CES-messa Consumer Electronics Association i Las Vegas, hvor elektronikkbransjen verden over viser kretsløpmuskler. Vi hadde en vanvittig respons. Denne typen omtale genererer jo mye ekstrainteresse, sier Holter.

15 millioner

Firmaet omsatte for omtrent 15 millioner i fjor, og den daglige lederen viser til en merkbar vekst. Vi eksporterer for eksempel til Japan nå, og det er jo litt artig, sier han. Det er jo ikke så ofte elektronikk går den veien ... Hegel opplever for tiden et luksusproblem i at de ikke har hatt nok produkter å selge. Som med de fleste i hi-fi-bransjen blir også selve produktet laget utenlands: Mesteparten av tingene våre er sammensatt i Asia. Ingen er interessert i å betale ekstra for at noe skal være sammensatt i Norge: Apple lager for eksempel også sine produkter der, og det er ingen som har noe å utsette på kvaliteten deres. Sånn det har blitt nå, er jo Asia verdens produksjonssenter.

I gamle dager produserte vi jo på Topro i Gjøvik, legger han til. «Gamle dager» er for ordens skyld slutten av 90-tallet. Ting går fort i hi-fi-markedet. Det er også derfor Hegel fokuserer på PC-lyd. Vi jobber bestandig med nye produkter, og det som har vært veldig stort for oss er jo at folk begynner å spille av fra PC-ene sine med for eksempel musikkstreamingtjenestene Spotify eller Wimp. Dette øker vårt salg dramatisk, sier Holter. Denne typen teknikk er jo framtida, og her er vi også markedsledende, påpeker han.

Fantastisk utøver

Hegel distribueres via kjeden Soundgarden i Norge. Christian Rogstad er butikksjef hos Soundgarden Majorstuen, og han har bare rosende ord om Hegelproduktene: De har et patentert Soundengine kretsløp som gjør at det er mindre forvrengning av lyden sammenliknet med andre forsterkere i samme klasse. I forhold til pris, ytelse og antall utmerkelser de har mottatt, sier det seg selv at Hegel er blant det beste man kan få.

H200 koster fra 22.995 kroner hos Soundgarden. Rogstad nevner også den utstrakte bruken av Spotify og Wimp og at brukere av slike tjenester kan få en helt ny lytteropplevelse fra PC-en eller Macen sin hvis de investerer litt ekstra. Han forteller videre at Soundgarden stort sett selger Hegel til privatkunder: Det er populære produkter. Men vi håper jo også at denne utmerkelsen kan hjelpe flere med å få øynene opp for dem ...

Holter sier at denne typen anerkjennelse utgjør en enorm drahjelp for dem: Vi ser at når vi gjør det så skarpt i de store amerikanske bladene, da drar det med seg hele verden. USA er et vanskelig marked: Det var jo liksom amerikanerne som skrev boka om markedsføring, sier han. Men vi vet jo at vi lager bra ting. Det var bare litt overraskende å få så god respons. Vi er jo ingen stor aktør så langt, avslutter han.

Artikkeltags