15 år og fotballproff

UNG PROFF: Kamer Qaka har et spesielt balltalent. Nå er den ambisiøse unggutten fra Brandbu hentet til Vålerenga på to ot et halvt års proffkontrakt.Foto: Marius Mykleset

UNG PROFF: Kamer Qaka har et spesielt balltalent. Nå er den ambisiøse unggutten fra Brandbu hentet til Vålerenga på to ot et halvt års proffkontrakt.Foto: Marius Mykleset

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

BRANDBU: Kamer Qaka fra Brandbu fylte 15 år i april og skrev nylig under på en to og et halvt års proffkontrakt med eliteserieklubben Vålerenga.

DEL

Det var etter gode kretslagskamper i Porsgrunn at Vålerenga fikk øynene opp for stortalentet fra Brandbu. Kampen om så unge talenter er stor, men Kamer er veldig glad for at han fikk kontrakt med Vålerenga.

Det betyr at jeg etter ungdomsskolen her på Brandbu kan flytte til Oslo og gå på Wang Toppidrettsgymnas og spille for Vålerenga. Jeg får gratis utdanning og mulighet til å trene med en god toppklubb, sier han.

Teknikk

Unggutten, med etternavn som uttales likt som Real Madrids store brasilianske stjerne Kaka, kom til Norge fra Kosovo som toåring. Han har spilt for Brandbu så langt. Han er trolig en av de yngste som har fått proffkontrakt i Norge, og takker ballbingen på Briskebyen i Brandbu for sin gode teknikk.

Styrkene mine er teknikk, pasninger og overblikk. Teknikk har jeg lært mye av ved å trene hver dag med venner og alene i ballbingen like ved der vi bor, sier han.

Stort talent

Vålerenga er også glade for å ha sikret seg den talentfulle unggutten. Som ifølge gode kilder allerede har agenter svirrende rundt seg på treningsfeltet.

Agenter for Barcelona og Hamburg har ifølge ryktene allerede vist sin interesse for å følge med hans utvikling. Slik sett er Vålerenga veldig fornøyde med å ha sikret seg Qaka.

Det er en del klubber som har henvendt seg til oss allerede, og vi er glade for at han har skrevet under for oss. Det betyr at vi har kontroll på ham de neste to og et halvt årene, sier spillerutvikler Per Inge Jørgensen i Vålerenga Fotball.

Han beskriver Qaka på denne måten:

Kamer er en fin type med veldig gode basisferdigheter. En spiller vi ser stort potensial i for framtiden. Det er også grunnen til at vi har skrevet kontrakt med ham. For både hans og vår sikkerhet, sier Jørgensen.

Scoret i debuten

Kamer har allerede spilt en seriekamp i junior for Vålerenga. Der scoret han ett mål og hadde en målgivende pasning mot Stabæk. Han spilte også for klubbens andrelag mot Nybergsund tidligere i vinter (VIF vant 3-2).

Vi har mange talentfulle unggutter i klubben, men det er et eller annet ved Kamer som gjør at vi tror han kan ta steget helt ut, innrømmer Jørgensen.

Som forteller at hadelendingen skal trene og spille for juniorlaget til han er ferdig med ungdomsskolen på Hadeland.

Det er ikke så lett for ham å trene med A-laget enda. Ettersom de trener klokken elleve og Kamer går på skole på Hadeland. Når han flytter til Oslo så får han sikkert hospitere litt. Tanken er også at han får prøve seg på 2. divisjonslaget etter hvert, sier Jørgensen.

Ambisjoner

Qaka er veldig klar over at det er hardt arbeid over tid som skal til for å videreforedle hans store talent.

Han er villig til å legge ned det arbeidet som skal til. På sikt håper han ikke Vålerenga blir hans endestasjon.

Målet er å få prøve seg i eliteserien som 16-åring. På sikt er ambisjonene å komme ut i verden til en stor proffklubb, sier han bestemt.

Qaka kommer for øvrig fra en familie med mange fotballtalenter. Søskenbarna Dardan, Valdrin og Adrian spiller alle for Raufoss Fotball, mens Shkodran spiller for Strømmen.

Artikkeltags