Gå til sidens hovedinnhold

Årets Rosa sløyfe aksjon er i gang!

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

1. oktober gikk startskuddet for årets Rosa sløyfe aksjon. Målet med Rosa Sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn penger til forskning. Siden oppstarten i 1999 har aksjonen bidratt med over 280 millioner kroner til forskning på brystkreft.

Årets rosa sløyfe aksjon blir noe annerledes enn tidligere år. Pandemien setter begrensninger for hvordan dette kan gjennomføres. Det er likevel viktig også i år å gjennomføre Rosa sløyfe aksjonen. Kreft tar ikke pause selv om landet er midt i en pandemi.

I forkant av årets aksjon tok vi kontakt med alle kirkelige fellesråd i distriktet for å undersøke muligheten for rosa belysning på våre kirkebygg. Takket være positive og hjelpsomme kirketjenere og kirkeråd, har Kapp kirke, Fluberg kirke og Østsinni kirke fått rosa belysning i oktober måned.

Brystkrefteforeningen Gjøvik og omegn vil i løpet av oktober reise rundt i distriktet, informere om brystkreft, selge Rosa sløyfe produkter og samle inn penger til årets aksjon. Lena, Kolbu, Skreia, Raufoss, Gjøvik, Gran, Brandbu, Hov og Dokka

vil få besøk av damene i Brystkreftforeningen i løpet av oktober. Det blir også andre markeringer i anledning Rosa sløyfe 2020. Vis omtanke – bær en rosa sløyfe i oktober.

Kommentarer til denne saken