– Vi har hatt 1200–1300 på de to tidligere utgavene av Gjøvik-kampen, men nå er det bare lov med 200. Det blir ikke helt det samme, men gutta er klare for å viste seg fram, sier trener Patrik Bäärnhielm og assistenttrener og daglig leder Ketil Heidenberg.

Det er en av Gjøvik Hockeys rivaler i kampen om en kvalikplass for spill i eliteserien, Haugesund, som er gjester på Gjøvik i helga.

En dobbeltkamp står på programmet, og det er lørdagens oppgjør som denne sesongen blir Gjøvik-kampen.

– Vi skal prøve å få litt ut av det uansett. For oss er det en viktig kamp, og vi har heldigvis fått bra respons fra våre støttespillere. 24 av 25 spillerdrakter er solgt. Den siste blir loddet ut under kampen, sier Heidenberg.

Gjøvik Hockey har rundet 30 år i løpet av 2020, men markeringen av det er blitt utsatt på grunn av koronapandemien. Men draktene i årets Gjøvik-kamp er i alle fall 90-tallsinspirerte.

Ufrivillig pause

1. divisjonslaget fikk ei ufrivillig kamppause da forrige helgs dobbeltkamp mot Nidaros i Trondheim ble utsatt på grunn av Nidaros' smittekarantene. Ellers har Gjøviks iskrigere nærmest hatt en «normal» sesong så langt.

– Vi har vært heldige så langt. Samtidig er vi glade for å kunne drive med idretten vår i disse tider. Det er ikke alle forunt, sier trener Bäärnhielm.

Både eliteserien og 1. divisjon har vært rammet av smitte, og i Sparta Sarpsborg har i alt 14 spillere vært smittet.

– Det er fort gjort når hele laget kjører sammen i buss til bortekamper, men vi bor i en region hvor det har vært relativt lite smitte – heldigvis. Vi prøver selvsagt også å være veldig forsiktige, og jeg må berømme disiplinen til gutta, fortsetter Gjøvik-treneren.

Helgas kamper mot Haugesund kan være avgjørende for om Gjøvik Hockey skal nå målet sitt denne sesongen; kvalifisering for spill i eliteserien.

– Dette er egentlig to sekspoengskamper. Vi har aldri klart å ta full pott verken mot Haugesund eller Nidaros. Disse lagene spiller hele tida lørdag og søndag og er nærmest eksperter på dobbeltkamper, men én gang må være den første.

Tilnærmet eliteidrett

Bäärnhielm mener laget har tatt steg denne sesongen, og at spillerne i stadig større grad driver eliteidrett.

– Vi jobber steinhardt for å skape resultater, og vi ligger godt an til å nå målet vårt i år også. Nå håper vi også byens politikere og andre blir med for å løfte nivået vårt ytterligere, sier Ketil Heidenberg.

Kommunestyret i Gjøvik skal i sitt desembermøte ta stilling til nye leiesatser i Fjellhallen. Det vil ha avgjørende betydning for hvordan klubben kan drives framover.

– Vi er veldig spente på utfallet der, sier Heidenberg.