Årets forbilde er spent etter lang konkurransepause: – Kan være litt enten eller

Maren Lundby er spent foran verdenscuprennene i Japan de kommende dagene.

Maren Lundby er spent foran verdenscuprennene i Japan de kommende dagene. Foto:

Av

Hoppdronningen Maren Lundby har ikke konkurrert på nesten en måned. Det skaper en viss usikkerhet og spenning foran verdenscuprennene i Sapporo.

DEL

Fredag er det kvalifisering i storbakken i OL-anlegget i Japan, etterfulgt av individuelle renn både lørdag og søndag. Lundby er spent på hvor hun står.

– Etter ett langt konkurranseopphold, så blir det kult å konkurrere igjen. Jeg er veldig motivert og klar for å gi gass, men er veldig spent på formen også, sier 25-åringen.

Bøverbru-jenta har ikke konkurrert siden hun ble nummer fem i tyske Klingenthal 14. desember. Siden den gang har hun imidlertid høstet heder i form av å bli kåret til årets forbilde på idrettsgallaen.

Enten eller

Lundby, som innledet sesongen med to seirer på hjemmebane i Lillehammer, vet at OL-anlegget i Japan er krevende.

– Sapporobakken kan være litt enten eller, så man må bare møte opp og gjøre sitt. Men jeg tror det er en bakke som passer meg bra, om jeg hopper som jeg kan og kommer meg fint på lufta i denne nydelige flyvebakken, sier hun.

Rennene i OL-byen fra 1972 etterfølges av renn i Zao i neste uke. Der skal det hoppes to nye individuelle renn samt lagkonkurranse.

Lundby får med seg landslagskollegene Ingebjørg Saglien Bråten fra Etnedal, Silje Opseth fra Holeværingen og Anna Odine Strøm, som er bosatt på Raufoss, til rennene i Japan.

– Vi sender full flåte. Vi har gode tradisjoner i Japan. Det virker som jentene våre trives her, sier landslagssjef Christian Meyer.

Strøm-gjennombrudd

Anne Odine Strøm tok karrierens første pallplass i verdenscupen da hun ble nummer to i normalbakken i Zao forrige sesong. Siden ble det ytterligere en pallplass i russiske Nizjnij Tagil senere på vinteren.

For Maren Lundby handler inneværende sesong i første rekke om å vinne verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad. Den polske legenden Adam Malysz er alene i hoppsirkuset om å ha klart den bragden tidligere.

Foran rennene i Japan har Lundby fem poengs forsprang til østerrikske Chiara Hölzl i verdenscupen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags