Arbeidslivet etter korona

KRAV: - Det er viktig at det stilles strenge krav til seriøsitet i anbudene som nå kommer ut, slik at ikke useriøse bedrifter skal kunne sko seg på krisa på bekostning av arbeidstakernes lønns og arbeidsvilkår., skriver Frode Engen.

KRAV: - Det er viktig at det stilles strenge krav til seriøsitet i anbudene som nå kommer ut, slik at ikke useriøse bedrifter skal kunne sko seg på krisa på bekostning av arbeidstakernes lønns og arbeidsvilkår., skriver Frode Engen. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hele verden holder pusten om dagen og alle gjør det de kan for å redusere konsekvensene av pandemien. Her i Norge er smittetiltak innført med nedstenging av landet med de utfordringer dette skaper for alle og enhver. Nå ser det ut som vi kanskje har kontrollen og landet sakte men sikkert kan begynne å virke igjen.

Norge er jo i en unik situasjon med penger på bok som nå fungerer som redningspakker for å redde både enkeltpersoner og bedrifter fra ruin. Vi har sett politikere, arbeidstakere og arbeidsgiverforeninger sammen har jobbet fram gode pakker som skal få landet igjennom krisa vi nå står midt oppe i. De har vist at 3-parts samarbeidet er det viktigste vi har for at alle skal få den hjelpen som trengs. Men konsekvensen er likevel drastisk for mange med permitteringer og oppsigelser. Vi ser også nå en økning i konkurser rundt om i landet, som fører til at mange går en usikker framtid i møte.

Heldigvis jobbes det iherdig med tiltak for å få i gang igjen hjulene og store summer blir lagt på bordet for å starte opp prosjekter som kan skape arbeidsplasser. Dette er veldig bra, men penger alene skaper ingen ting hvis ikke prosjektene blir satt ut i livet raskt, og her må det virkelig stilles krav til handling til stat, fylke og kommuner om å få lyst ut prosjekter. Det må følges tett opp slik at vi faktisk får valuta for pengene.

Neste bekymring er framtidas arbeidsliv og hvordan vi også i framtida kan være et av verdens beste land å bo i, der et seriøst arbeidsliv med faste stillinger er regelen. Eller om vi igjen vil få en oppblomstring i deltid og innleie av arbeidskraft, og sosial dumping som vi i mange år har kjempet hardt for å få kontroll over.

Dette må det jobbes hardt for å bekjempe slik at alle de som i dag er permitterte og oppsagt kan vende tilbake til sine faste jobber, og ikke havner over i usikkerhet i et bemanningsbyrå. Her er det viktig at det stilles strenge krav til seriøsitet i anbudene som nå kommer ut slik at ikke useriøse bedrifter skal kunne sko seg på krisa på bekostning av arbeidstakernes lønns og arbeidsvilkår.

Men for at vi skal kunne ta denne kampen, må det igjen et 3-parts samarbeid på banen for å jobbe fram et felles krav til seriøsitet i alle anbud der spesielt krav til hele faste stillinger må være første punkt. Det må også stilles krav til bruk av norske entreprenører og leverandører. Anbudene må også være i en slik størrelse at norske bedrifter tørr å regne på jobbene. Kravene MÅ følges tett opp hele veien.

Videre mener jeg at hvis vi fortsatt skal ha et seriøst arbeidsliv i Norge må vi anerkjenne det organiserte arbeidslivet og jobbe for at arbeidstakere organiserer seg, og at tariffavtaler blir en selvfølgelighet i alle bedrifter. Da kan vi sammen møte framtida med samlede krefter slik at vi alle kommer ut av denne krisa med hodet over vannet, slik kan vi også i framtida skal kunne klare å møte nye kriser på en best mulig måte både for arbeidstaker og arbeidsgiver.

Alt blir bra!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken