Gå til sidens hovedinnhold

Fretheim blir utbyggingssjef i Nye Veier

Artikkelen er over 3 år gammel

Steinar Fretheim fra Bergegarda er ansatt som utbyggingssjef i Nye Veier for E6 Innlandet.

Det opplyser Nye Veier i en pressemelding. Fretheim skal ha ansvaret ofr å utvikle E6 fra Moelv til Øyer. Fretheim kommer fra stillingen som direktør for bygningspolitikk i BYggnæringens landsforening. Før det var han avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet som har tilhold i Gjøvik.

– Vi er svært glade for å få Steinar Fretheim med på utbyggingen av E6 Moelv – Øyer. Fretheim kjenner bransjen godt og har også en sterk og svært relevant bakgrunn med 25 år fra entreprenørbransjen tidligere, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Moshagen trekker fram Fretheims brede faglige kompetanse og erfaring.

– Han har også mye erfaring med offentlige myndigheter, noe som er svært viktig i stillingen som utbyggingssjef. Han kommer til å planlegge og gjennomføre prosjektet på en god måte, sier Moshagen.

Utbyggingen av E6 Moelv – Øyer deles i tre strekninger. Lengst i sør blir det en kontrakt for strekningen Moelv – Roterud inklludert ny Mjøsbru. Neste strekning går fra Roterud til Storhove og det blir en egen kontrakt for utbygging av strekningen Storhove – Øyer.  I tillegg til å utvikle hele Moelv-øyer prosjektet sammen med entreprenørene i reguleringsfasen skal også Fretheim lede utbyggingen fra Storhove til Øyer.

Alle de tre strekningene skal ut i markedet i 2019. Nye Veier E6 Innlandet planlegger en årlig omsetning på omtrent to milliarder kroner per år frem til og med 2025, opplyser Nye Veier.

Kommentarer til denne saken