Gå til sidens hovedinnhold

Flere helt ledige arbeidssøkere i Oppland

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidsledigheten hos dem som er registrert som helt ledige økte med 11 prosent i Oppland i september.

Det opplyser NAV Oppland i en pressemelding.

– Økningen omfatter stort sett kvinner, hvor økningen er 22 prosent. I landet totalt sank ledigheten med 8 prosent for helt ledige. Oppland er fortsatt blant fylkene med lavest ledighet med 1,6 prosent helt ledige arbeidssøkere, opplyser NAV.

1 539 opplendinger er registrert som helt ledige i september, en økning på 153 personer fra september i fjor. Bruttoledigheten hvor helt ledige og arbeidssøkere på ulike tiltak er slått sammen gikk ned i Oppland med 16 prosent eller 338 personer. Dette skyldes at færre deltar i arbeidsrettede tiltak gjennom NAV.

Blant unge under 30 år er økning i antall helt ledige i september 7 prosent. 521 unge under 30 år i Oppland er nå registrert hos NAV som helt ledige.

Blant kommunene i Oppland har Vestre Slidre den laveste arbeidsledigheten med 0,5 helt ledige etterfulgt av Gausdal med 0,6 prosent helt ledige. I Lillehammer er det i september registrert en arbeidsledighet på 1,3 prosent mens Gjøvik har 2,1 prosent helt ledige.

Det er fortsatt god tilgang på ledige stillinger i NAVs stillingsdatabase på nav.no. I september er det registrert 705 ledige stillinger i Oppland. Flest stillinger er det innen pleie og omsorg med 187 utlyste stillinger, serviceyrker med 103 ledige stillinger. Det er også mange ledige stillinger innen bygg- og anleggsbransjen og innen butikkyrker. Over halvparten av de utlyste stillingene er i Lillehammer og Gjøvik.

Kommentarer til denne saken