Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsforholdene ved Horisont

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Viser til saken ang arbeidsforholdene ved Horisont som Fagforbundet har avdekket og som er publisert på OA nett søndag 22.11. 2020.

Spørsmålet ang arbeidsforholdene ved Horiston ble stilt av undertegnede i formannskapet etter innspill fra Fagforbundet. Spørsmålet vi stilte var om arbeidstidsordningene ved Horisont var i forhold til lov- og avtaleverk. Administrerende direktør svarte da at lov og avtaleverk ble fulgt og at alle ansatte hadde skrevet under på arbeidsavtalene. Vi stilte også spørsmål om de mente alle ansatte hadde forstått hva de skrev under på, noe administrerende direktør svarte bekreftende på. Dette ble fulgt opp med et par spørsmål fra ordfører og Arbeiderpartiet.

I etterkant av formannskapet har vi vært i dialog med Fagforbundet som har informert oss om saken de har gående mot Horisont.

Gjøvik Arbeiderparti er klare på at vi ikke kan tillate slike arbeidstidsordninger som det her beskrives i Interkommunale selskap. Alle ansatte som utfører oppgaver i kommunens regi skal ha tillit til at lov- og avtaleverk følges til punkt og prikke!

Sosial dumping hører ingen steds hjemme i dagens samfunn!

Nå som det skal vedtas en ny eierstrategi og selskapsavtale i Horisont må man se på en avviklingen av aksjeselskapet og legge alt inn i den ordinære driften til det interkommunale selskapet.

De ansatte må få etterbetalt det de har krav på og en beklagelse fra administrerende direktør/styreleder.

Gjøvik Arbeiderparti forventer at styret i Horisont tar de nødvendige grep for å gjenopprette tilliten til selskapet!

Kommentarer til denne saken