Gjøvik trenger ikke Høyre-politikk

POLITIKK: – Høyres politikk er rett og slett upopulær i byen vår og i bygdene våre. Derfor vil Høyre at valget skal handle om person, ikke om politikk. skriver Stian Simensen.

POLITIKK: – Høyres politikk er rett og slett upopulær i byen vår og i bygdene våre. Derfor vil Høyre at valget skal handle om person, ikke om politikk. skriver Stian Simensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerGjøvik Høyre forsøker, godt hjulpet av Oppland Arbeiderblad, å gjøre lokalvalget i Gjøvik neste høst til et valg mellom en kvinnelig og en mannlig ordførerkandidat. At Høyre gjerne vil fortelle denne historien er forståelig. Velgerne i Gjøvik har de siste 100 årene sagt nei takk til høyrepolitikk. Høyres politikk er rett og slett upopulær i byen vår og i bygdene våre. Derfor vil Høyre at valget skal handle om person, ikke om politikk.

At Oppland Arbeiderblad bidrar til personfokus snarere enn de politiske forskjellene er mer underlig. Avisa startet debatten med å slippe til sin egen faste spaltist med et angrep på Arbeiderpartiets nominasjonsprosess generelt, og vårt valg av ordførerkandidat spesielt. En spaltist som tidligere har vist seg svært dårlig oppdatert på hva som faktisk foregår av utvikling og positivitet i kommunen vår.

Avisa har heller ikke gjort jobben med å forsøke å avklare hvem som er den reelle ordførerkandidaten på høyresida i Gjøvik. Der er det nå to kandidater som tydelig ser på seg selv som jevnbyrdige. En fra Høyre og en fra Sp. Men hvem av disse er egentlig høyresidas kandidat? Sist så vi at Høyre, på tross av større oppslutning, ga bort ordførervervet til Sp. Trolig fordi det eneste som egentlig betyr noe for Høyre, er å bli kvitt Arbeiderpartiet, noe de siste dagers avisoppslag også tyder på. Kanskje Høyre ved dette valget skal være ærlig og åpne før valget. Fortelle velgerne at de igjen gjerne ofrer sin egen ordførerkandidat og lever svært godt med en mannlig ordfører fra Sp.

Jeg håper neste års kommunevalg vil handle om politikk, og at vi gjør det som er viktig i folks liv til det viktigste i politikken. Om vi skal bygge kommunen på fellesskapsløsninger og gode tjenester i hele kommunen. Eller om vi skal snu og gå ned veien merket konkurranseutsetting og privatisering. At vi fortsetter den gode utviklingen vi har i skolen med styrket begynneropplæring med mye oppmerksomhet på lesing. At barnehageplassen i nærområdet er der når du trenger den. At vi fortsetter utbygging av omsorgsplasser i hele kommunen. At vi utnytter det store potensialet som ligger i et tett samarbeid mellom kommune og universitet. At vi i Gjøvik gjennom klima- og miljøarbeidet bidrar til at dagens barn og unge kan bo i en grønnere kommune. At vi løfter fram bedrifter og initiativ som gir oss verdiskaping og arbeidsplasser. Det bør valgkampen handle om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags