Arbeiderpartiet og EØS

Av
DEL

MeningerJeg er sikker på at partiet mitt sentralt – Arbeiderpartiet – kommer til å bidra positivt i vår lokale valgkamp. Det har de allerede gjort. Jonas var på besøk i Gjøvik på lørdag og holdt en god og engasjerende tale, men for de av oss som er opptatt av det største politiske spørsmålet for vårt land, i vår levetid, vårt forhold til Europa ser det ikke ut til å være noe hjelp å få.

Ap-ledelsen har gitt oss en rett i trynet, midt i valgkampen! De sier blankt nei til å utrede EØS-avtalen. Det er Nei til EU-mannen og nestleder i Ap Bjørnar Skjæran som har fått i oppdrag å forsvare Ap-ledelsens syn – som er at Ap skal står fast på EØS. Det er slettes ikke alle Ap-velgere som er enige i dette synet. Ap-ledelsen vil ikke, eller tør ikke å utrede alternativer til EØS. Det er Fellesforbundet, et av LOs dominerende forbund, som har tatt opp kravet om utredning. Det er nesten utrolig at nestleder Bjørnar Skjæran åpenbart mener at partiledelsen sånn uten videre kan overkjøre partimedlemmene og en partipolitisk prosess.

Også i Arbeiderpartiet gjelder reglene om demokrati. Vil flertallet av medlemmene ha en EØS-debatt, så blir det akkurat det. Slik er spillereglene og enhver som har litt kunnskap om organisasjonsarbeid vet dette. Fellesforbundet gir ikke opp håpet om å få Ap med på en utredning. De jobber fram mot den innstillingen som forbundsstyret har gjort. Det er heller ikke umulig at dette vil komme som et krav fra en større LO-familie. Da må Ap støtte det, uavhengig av hva de måtte mene om EØS-avtalen.

Ingen har grunn til å være redd for en utredning, heller ikke Ap-ledelsen.

Olav Henning Ødegård,

listekandidat nr. 47 for Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags