Åpner E6–tunnelen i Moelv

TOFELT: Reisetida til Hamar skal nå bli noe kortere når Skarpsnotunnelen åpner for tofeltstrafikk.

TOFELT: Reisetida til Hamar skal nå bli noe kortere når Skarpsnotunnelen åpner for tofeltstrafikk. Foto:

I kveld åpnes det opp for tofeltstrafikk gjennom Skarpsnoberget sør for Moelv.

DEL

– Det betyr at E6-trafikantene per nå har tatt i bruk nesten tre mil med nylagt asfalt på strekningen Kåterud – Moelv, i tillegg til 12 kilometer med ferdig firefeltsvei fra Kolomoen til Kåterud, opplyser Nye Veier i en pressemelding.

Arbeidene med trafikkomleggeingen ved Skarpsnotunnelen starter klokka 18 og skal være ferdig i løpet av natta.

– Når vi nå også får åpnet E6 gjennom Skarpsnotunnelen kommer trafikantene til å merke at reisetiden reduseres. Med nyåpnet firefeltsvei sør for Hamar og nesten tre mil med nybygd tofeltsvei mellom Hamar og Moelv nærmer reisetiden seg nå det den var før vi startet på den store utbyggingen av E6 gjennom Hedmark, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Det er det nybygde og fremtidige nordgående tunnelløpet som nå blir tatt i bruk.

– Tunnelen er ikke komplett ferdig med elektro/lys, men vi er sikre på at trafikantene vil sette stor pris på å kjøre gjennom det nye tunnelløpet og at dette vil fungere godt de neste månedene. Etter jul starter totalentreprenøren Veidekke med å ferdigstille det sørgående tunnelløpet, sier Moshagen.

Nye Veier melder om god fremdrift i prosjektet, der de bygger 43 kilometer med firefelts motorvei for 110 km/t på 41 måneder fra kontraktsigneringstidspunktet med entreprenørene.

Totalentreprenørene med alle sine anleggsarbeidere tar nå juleferie.

Utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei fra Kolomoen til Moelv ferdigstilles i desember 2020.

Artikkeltags