Åpent brev til energiselskapene i Hedmark og Oppland; Reduserer eller fjern nettleie i forbindelse med koronaviruset

Av
DEL

MeningerÅpent brev til energiselskapene i Hedmark og Oppland.

Styret i El og IT Forbundet Distrikt Hedmark og Oppland vil med dette oppfordre samtlige energileverandører i Hedmark og Oppland om å foreta reduksjon av nettleie for våre medlemmer som er kunder i de ulike energiselskapene. Dette i forbindelse med den pågående coronavirus-epidemien.

Det er minst to energiselskaper (Eidefoss Nett AS og Gudbrandsdal Energi Nett AS) som per dato har redusert eller fjernet nettleien for sine kunder, og El og IT oppfordrer derfor samtlige nettselskap i Hedmark og Oppland om å gjøre det samme med umiddelbar virkning. Mange av våre medlemmer er nå permittert, og flere kommer til å bli permittert i nærmeste periode. El og IT Hedmark og Oppland organiserer nærmere 3300 medlemmer i Hedmark og Oppland.

Eidefoss Nett AS ser at mange kunder kan få problemer med å betale regninger, etter å ha redusert selskapsdrifta eller blitt permittert, som følge av koronapandemien. Som bidrag for å redusere økonomiske utfordringer som dette skaper, vil Eidefoss Nett redusere nettleia for alle kunder ned mot null for mars 2020. Samlet bidrag utgjør 7-8 millioner kroner. Avgifter til staten vil bli fakturert på vanlig måte. Den sterkt reduserte nettleia vil bli fakturert i første halvdel av april med forfall i slutten av april. Eidefoss Nett følger samfunnsutviklingen tett, og vi vil vurdere ytterligere tiltak senere dersom situasjonen tilsier det.

I følge en pressemelding sendt ut 19.03.2020 reduserer Gudbrandsdal Energi Nett nettleia for både privatkunder og bedriftskunder. Gudbrandsdal Energi Nett (GE Nett) skriver at de er bekymret for at mange privatkunder og bedrifter vil få likviditetsutfordringer som følge av koronapandemien. For oss er det viktig å gjøre det vi kan for å hjelpe alle våre kunder i den vanskelige situasjonen, heter det. GE Nett vil bidra i den nasjonale dugnaden gjennom å redusere nettleia for alle nettkunder med cirka 30 prosent for perioden mars, april og mai. Dette gjelder den delen av nettleia som nettselskapet kan bestemme. Statlige skatter og avgifter kan ikke GE Nett endre. Nettkundene vil se reduksjonen på fakturaene som kommer i april, mai og juni. Tiltaket innebærer at nettleia blir redusert med cirka 12 millioner kroner i denne perioden. GE Nett distribuerer strøm til cirka 21.000 nettkunder, og har allerede lav nettleie. Selskapet hadde i 2019 landets laveste nettleie.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags