Ap vil ha vetorett mot private skoler

Av
DEL

MeningerNoe av det viktigste vi har i norsk skolevesen er mangfoldet og valgfriheten. Det er dette som sørger for økt kvalitet, når skolene må vise ovenfor foreldre at de kan levere gode resultater. Skoler med et slikt fokus får dyktige ansatte som igjen produserer bedre resultater. Gode skoler med gode resultater er bare positivt, både for de ansatte, for elevene, for foreldrene og for samfunnet.

I et leserinnlegg i OA før sommeren angriper derimot Gjøvik Ap dette systemet. De mente kommunen taper penger på systemet og ville derfor ha endringer. Nå har Aps leder Jonas G. Støre kommet med hjelpen; Arbeiderpartiet går nå til valg på å innføre vetorett mot private skoler. Dette viser en urovekkende mangel på forståelse av hvordan valgfrihet påvirker kvalitet.

Partiet De Kristne Gjøvik deler ikke Arbeiderpartiets angrep på skolen. Familier må kunne bestemme selv hvor de vil barna skal få sitt opplæringstilbud. Dette er faktisk foreldrenes ansvar. Dersom antallet elever som går i privat skole i Gjøvik øker, er det et resultat av det frie valget.

Kommunens egne skoler, og deres rektorer og andre skoleledere, har en viktig jobb å gjøre for å sørge for at skolene kan konkurrere. Kommunen må levere en skole som foreldrene ønsker. Det vil si at den må være inkluderende, åpen, familievennlig og god på dialog. Den må ha dyktige lærere som ser eleven. Dette vil i sum heve kvaliteten og gjøre skolene ettertraktet.

Arbeiderpartiets angrep på skolen bidrar til å redusere statusen, og resultatet blir en svakere skole. Det er uansvarlig og respektløst.

Jøran Ødegaard,

Partiet De Kristne Gjøvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags